Contact met de gemeente

Op deze pagina vindt u de manieren waarop u in contact kunt komen met gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en enkele organisaties waar we nauw bij betrokken zijn:

Bewonerspanel

Als gemeente maken we beleid. Om goed beleid te kunnen maken, weten we graag hoe Ambachters over dingen in Ambacht denken. Daarom hebben we samen met het Onderozekcentrum Drechtsteden een bewonerspanel opgezet. Regelmatig vragen we leden van dat panel om hun mening. Doet u mee? Inschrijven voor het panel kan heel eenvoudig via het online inschrijfformulier van het Onderzoekcentrum Drechtsteden.

Chat

Op vrijwel iedere pagina van deze website ziet u rechtsonder een ballonnetje met de tekst: Vragen? Chat met ons!
U kunt iedere werkdag tussen 08.30 en 17.00 uur chatten met een medewerker van de gemeente. Handig voor als u een vraag aan ons heeft! We helpen u graag.

Contactformulier

Heeft u vragen, tips of opmerkingen? Geef ze aan ons door met het contactformulier.

U kunt het contactformulier niet gebruiken om een melding te doen over de openbare ruimte (overlast verkeerd geparkeerde auto's, zwerfafval, kapotte stoeptegels, lantaarnpalen). Een melding maakt u via Fixi.

Digihulplijn

Kunt u wel wat hulp gebruiken in de 'online wereld'? Neem dan contact op met dedigihulplijn.nl Die organisatie helpt u gratis op weg met uw laptop, pc, telefoon en tablet. U kunt de Digihulplijn ook telefonisch bereiken, van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur via 0800 1508.

Fixi: Meld problemen in de buitenruimte

Een kapot speeltoestel? Een tak op de weg? Verzakte tegels? Al dit soort problemen kunt u eenvoudig melden via www.fixi.nl Als u uw telefoonnummer en/of e-mailadres achterlaat, houden we u op de hoogte over het oplossen van het probleem.

GEM: de digitale assistent

Heeft u een vraag over burgerzaken zoals verhuizen, paspoorten, identiteitsbewijzen en gemeentelijke belastingen? Ga dan naar de betreffende pagina en stel uw vraag aan digitale assistent Gem. U krijgt dan meteen een antwoord.

Gem is uw digitale hulp van de gemeente, 24 uur per dag beschikbaar en geprogrammeerd om eenvoudige vragen te beantwoorden. U heeft dus geen contact met een echte medewerker. Geef nooit persoonlijke gegevens aan Gem!
'Gem' is een afkorting voor 'gemeente'. Gem is onderdeel van een proef en weet niet alles. Van uw gesprek leert Gem om u en andere inwoners beter van dienst te zijn.

Heeft u andere vragen? Of kan Gem u niet verder helpen? Gebruik dan, tijdens kantoortijden,onze livechat, rechtsonder in deze website. U kunt op weekdagen tussen 08.30 en 17.00 uur 'chatten' met een medewerker van de gemeeente.

Gemeentehuis: bezoekadres

Weteringsingel 1 3342 AE Hendrik-Ido-Ambacht

Gemeentehuis: openingstijden

Veel van onze producten kunt u eenvoudig online regelen. Aan onze balies bent u met afspraak welkom op:

maandag en woensdag van 14.00 tot 19.30 uur
dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur

Onze dienstverlening is door de coronamaatregelen aangepast.

In 2021 is het gemeentehuis gesloten voor publiek op:

  • vrijdag 1 januari (Nieuwjaarsdag)
  • maandag 5 april (2e Paasdag)
  • maandag 27 april (Koningsdag)
  • donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag)
  • vrijdag 14 mei (dag na Hemelvaart)
  • maandag 24 mei (2e Pinsterdag) 

Donderdag 23 september sluit het gemeentehuis om 14.00 uur

Gemeenteraad

Zoals iedere gemeenteraad in Nederland heeft de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht een volksvertegenwoordigende, controlerende en kaderstellende taak tot het college van burgemeester & wethouders, dat het gemeentebestuur vormt. Burgemeester Jan Heijkoop is voorzitter van de gemeenteraad.
Meer informatie vndt u op www.h-i-ambacht.nl/gemeenteraad

Milieustraat HVC

Heeft u kapotte spullen, grof tuin afval en/of bouwafval, dan kunt u die brengen naar Mileustraat Noordpolder, Crezéepolder 9.
Informatie daarover vindt u op hvcgroep.nl/zelf-regelen/afvalbrengstation

SOciaal Portaal Hendrik-Ido-Ambacht

Zorgvragen over jong en oud stelt u aan SOPHIA, SOciaal Portaal Hendrik-Ido-Ambacht. Onder andere het WMO-loket, het Jeugdteam en het Sociaal Wijkteam zijn deel van SOPHIA.

Sociale Dienst Drechtsteden

Sociale Dienst Drechtsteden ondersteunt ook inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht in zelfstandig leven op het gebied van werk en inkomen: socialedienstdrechtsteden.nl

Politie

De politie in Hendrik-Ido-Ambacht is gevestigd in het gemeentehuis en heeft als adres Weteringsingel 3. Het bureau is alleen op afspraak open. Wilt u een afspraak maken, bijvoorbeeld om aangifte te doen, bel dan het landelijk nummer 0900-8844.

Ziet of hoort u een (dreigende) levensgevaarlijke situatie of ziet u iemand inbreken? Bel dan direct 112.

Via het formulier op www.politie.nl kunt u direect contact opnemen met uw wijkagent.

Sociale Media
Telefoon

14 078 is het telefoonnummer als u binnen Nederland telefonisch contact met ons wil,
Van buiten Nederland is dat u 0031 78 639 89 89.

Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Whatsapp

Wilt u met ons WhatsAppen? Stuur ons uw WhatsApp-bericht via nummer: 06 406 985 08. Tijdens openingstijden geven wij binnen 1 uur antwoord. Deel via WhatsApp geen persoonlijke gegevens, zoals uw burgerservicenummer (BSN)!

06 4085 9667