Energiebespaardag

Zet dit in mijn agenda

Om inwoners te helpen met energie besparen organiseert de gemeente samen met vrijwilligersorganisatie Drechtse Stromen op zaterdagmiddag 5 maart tussen 12.00 en 17.00 uur een Energiebespaardag in de wijk Kruiswiel op het schoolplein van SOL Villa Ambacht.

Datum
zaterdag 05 maart, 2022 van 12:00 tot 17:00
Locatie
Jan Wissenslaan 9

Gratis advies

Zowel de inwoners van Kruiswiel als andere Ambachters zijn welkom om langs de kraam van Drechtse Stromen te gaan voor gratis advies over energiebesparing. De energiecoaches staan de hele middag klaar om vragen van inwoners te beantwoorden. Ook geven ze gratis praktische tips en adviezen zodat inwoners thuis aan de slag kunnen met energie besparen.

Samen op weg

Om 12.00 uur in de middag opent Wethouder duurzaamheid Ralph Lafleur de Energiebespaardag. Ralph: “Door de stijgende energieprijzen is dit hét moment om aan de slag te gaan met energiebesparende maatregelen. De gemeente helpt inwoners graag een handje, zodat we samen kunnen werken aan de overstap naar duurzame energiebronnen.”

Ambachtse energiecoaches

Tijdens de Energiebespaardag zullen verschillende energiecoaches aanwezig zijn die door Drechtse Stromen zijn opgeleid. Ambachtse energiecoach Ben: "Ik ben energiecoach geworden omdat het onderwerp energie momenteel erg actueel is. Zelf ben ik ook al even bezig met energie besparen in ons huis. Zodoende lijkt het mij fijn om inwoners te helpen om keuzes te maken over hoe zij ook aan de slag kunnen met energie besparen. Of hoe inwoners zich kunnen voorbereiden op een eventuele omschakeling van energiebron."

Meer informatie

Wilt u meer informatie over vrijwilligersorganisatie Drechtse Stromen? Of wilt u een energiecoach bij u thuis voor een persoonlijk advies? Kijk dan op www.drechtsestromen.net.