Nieuwe appartementen bij De Schoof

Projectontwikkelaar Ten Brinke Poortier Romein Projecten BV heeft plannen om 42 luxe koopappartementen te bouwen op de locatie van de vroegere Margrietschool, Willem de Zwijgerstraat 1a.

Donderdag 13 december tekenden de projectontwikkelaar en de gemeente de koopovereenkomst voor de grond.

Eerst bestemmingsplanprocedure…

Wethouder André Flach: "De gemeente is van mening dat deze plek bijzonder geschikt is om kleinschalig wonen op een toplocatie mogelijk te maken. Stedebouwkundig wordt het plein achter de Schoof daarmee eindelijk afgerond. En dat er belangstelling is voor het wonen op deze toplocatie midden in het centrum van de gemeente blijkt uit de grote vraag naar appartementen op een centrumlocatie. Ik denk dat de ligging bij De Schoof veel mensen zal aanspreken!"

Op initiatief van Ten Brinke start de gemeente volgend jaar een bestemmingsplanprocedure die er op gericht is om herontwikkeling van het stuk grond mogelijk te maken. Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen dan via een inspraakprocedure reageren op het voorontwerp-bestemmingsplan en een zienswijze inbrengen.

… daarna start verkoop

Projectontwikkelaar Ten Brinke Poortier Romein Projecten BV houdt maandag 17 december tussen 18.30 en 21.00 uur een inloopavond in Emmastaete aan de Emmasingel 12 voor omwonenden. Die kunnen daar de eerste ruwe schetsen kunnen zien. Directeur Jan Poortier: "Wij willen 42 luxe appartementen bouwen, vanaf 100m2. Op eigen terrein willen we ongeveer 80 parkeerplaatsen aanleggen, waarvan 64 in een parkeergarage onder de appartementen. Onze architect werkt dit plan nu verder uit. Nadat de gemeente de bestemmingsplanprocedure heeft afgerond, starten we met de verkoop. Ik verwacht dat dat in het derde of vierde kwartaal van 2019 is. Wij verheugen ons erop om ons eerste project in Hendrik-Ido-Ambacht te gaan bouwen".

De fietsenwinkel die nu nog gevestigd is in het voormalige schoolgebouw verhuist in 2019. De nieuwe locatie wordt binnenkort bekend gemaakt.

Nieuwe appartementen bij De Schoof

Op de foto van links gezien projectontwikkelaars Cees Romein en Edwin ten Brinke, wethouder André Flach, projectontwikkelaar Jan Poortier en projectleider vanuit de gemeente Riny Verhoef.