Ook een groen dak?

Begin oktober peilden wij de interesse in een groen dak. Zo'n 45 Ambachters reageerden enthousiast op het idee om plantjes op hun dak te plaatsen.

Ook lokale bedrijven lieten weten graag mee te doen. Daarom organiseren we nu een gezamenlijke inkoop voor inwoners van onze gemeente. Voor € 40,- per m2 kunt u zelf een groen dak aanleggen, dit is inclusief materialen, ondersteuning en BTW, en een gratis inspectie in het voorjaar. We werken hierin samen met Stichting Roofupdate.

Ook meedoen? Reageer voor 5 december!
Wilt u ook meedoen aan deze groepsaankoop voor een groen dak op uw uitbouw of schuur? Dat kan, als u vlug reageert. Stuur voor 5 december een e-mail naar Marc Rotmans van de Stichting Roof Update via groendak@mhradvies.nl. Marc beoordeelt dan of uw dak geschikt is.

Wat houdt de actie in? 

  • Op een paar dagen in december worden alle materialen voor de groene daken in Hendrik-Ido-Ambacht afgeleverd: een drainagelaag met wortelwerend doek, substraatlaag, sedummixmat (8 tot 12 verschillende plantjes) en grind.
  • U krijgt vooraf een instructie en legt het groene dak zelf aan. Op de dag komt een expert bij u langs om u verder te helpen en/of te voorzien van nadere informatie. Wilt u het dak liever laten aanleggen door een expert? Dat kan ook, u kunt dit vooraf aangeven.
  • Dankzij de collectieve inkoop komen de kosten uit op €40,- per m2. In dit bedrag begrepen zijn de hiervoor genoemde materialen, instructie, transport, ondersteuning, BTW.
  • afvoerbeschermingen worden apart aangeboden voor €5,- per stuk. Een aluminium profiel voor de afscheiding naar een ander dak kost €12,- per meter
  • Inbegrepen is een controle van het groene dak in het voorjaar.

Overal groene daken in onze gemeente, dat is toch een goed idee? Doet u mee?