500 extra bomen

De komende tijd planten we 500 extra bomen. Vandaag plantte wethouder Ralph Lafleur de eerste van een nieuwe reeks in het Sophiapark.

Het planten van de extra bomen is een afspraak in het coalitieakkoord. De eerste van de 500 bomen werden eerder geplant aan Noordeinde.

Groenbelang neemt toe

"Bomen brengen de natuur het dorp in, ze nemen in onze groene gemeente een bijzondere plaats in", zei wethouder Ralph Lafleur vandaag. Bomen spelen een positieve rol in de verbetering van het klimaat. De crisis in 2008 zorgde voor flinke bezuinigingen op groen, maar door de toename van het aantal hittegolven en regenbuien groeit het belang van groen, en dus ook van bomen, meer en meer.

Bomen goed voor mens en milieu

Bomen produceren zuurstof, verbruiken CO2, zorgen voor verkoeling, nemen fijnstof op, houden de biodiversiteit in stand en infiltreren regenwater. Kortom, bomen zijn goed voor mens en dier, en ook voor milieu en economie. Over de plek van de te plaatsen bomen wordt goed nagedacht. De boomwortels hebben bijvoorbeeld ruimte nodig, zodat ze niet het riool in groeien of stoeptegels 'tillen'. Volgens planning zijn voor het einde van de coalitieperiode (voorjaar 2022) alle 500 extra bomen geplant.

 

Wethouder Ralph Lafleur plant 1 van de 500 extra bomen
Wethouder Ralph Lafleur plant 1 van de 500 extra bomen die in deze collegeperiode geplant worden in Hendrik-Ido-Ambacht. foto: Cees van Meerten/FotoExpressie