Bescherm uw keyless entry auto

Haal een sleutelbox op

Burgemeester Jan Heijkoop demonstreerde maandagmiddag, 18 maart, in het gemeentehuis de sleutelbox voor auto's met keyless entry.

De gemeente wil namelijk bijdragen aan een veilige woonomgeving. Ook het terugdringen van het aantal autodiefstallen hoort daarbij.

Het aantal auto's met keyless entry oftewel een contactloze autosleutel, neemt toe. Autodieven spelen daar handig op in door, met relatief eenvoudig apparatuur, het signaal van de sleutel naar de auto te kopiëren of door te zenden.

Autodiefstallen en preventie

Met de zogenaamde sleutelbox wordt de kans op autodiefstal verminderd. Als de sleutel na gebruik hierin wordt geborgen, kan het signaal van de sleutel niet worden gekopieerd of worden doorgezonden. Hierdoor neemt de kans op diefstal af. Het systeem is niet waterdicht. Als u bijvoorbeeld op pad bent en de sleutel niet in de sleutelbox opbergt, dan kunnen autodieven uw signaal opvangen en kopiëren. Voor andere beveiligingsmogelijkheden kunt u terecht bij uw autodealer.

Ontvang ook een sleutelbox

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht geeft als preventieactie een aantal sleutelboxen weg. Burgemeester Jan Heijkoop: “Op deze manier dragen inwoners zelf bij aan een vermindering van het aantal autodiefstallen. En dat is mooi, want het zorgt ook voor een veilig(er) Hendrik-Ido-Ambacht.” Op die manier willen we het aantal autodiefstallen in onze gemeente verder terugdringen.

Wilt u ook een sleutelbox ontvangen? Ga dan met uw autosleutel met keyless entry naar de receptioniste in het gemeentehuis. Op vertoon van uw sleutel ontvangt u een sleutelbox. Het gemeentehuis is open op maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur.

sleutelbox