Boomplantdag: 60 wilgen aan Jan Wissenslaan

Vandaag, Booomplantdag, plantten 60 leerlingen groep 7/8 van SOL Villa Ambacht en De Tweestroom 60 jonge knotwilgen in de groenstrook achter hun scholen.

Dat deden ze samen met wethouder Openbare Ruimte Ralph Lafleur en medewerkers van groenaannemer GKB.

Dank voor de hulp

De leerlingen volgden een speciale bomenles van natuur- en milieucentrum Weizigt. De wethouder gaf hen een mooi boek over bomen voor de schoolbibliotheek. Als dank voor hun hulp kregen alle leerlingen van de GKB-medewerkers een fruitboom naar eigen smaak in een pot mee naar huis. Ze konden kiezen uit een appel- pruimen- en kersenboompje. Zo verdubbelde opeens het aantal bomen en is de gemeente vandaag 120 bomen rijker geworden!

Boomplantdag

Tijdens de Boomplantdag kunnen leerlingen van het basisonderwijs het belang en plezier van groen en natuur ervaren. De Boomplantdag is een jaarlijks terugkerende activiteit uit het Actieplan Duurzaamheid. Met de activiteit geven we als gemeente ook invulling aan de herplantplicht van bomen in het openbaar gebied.

 

Boomplantdag: 60 leerlingen planten met wethouder en groennaannemer GKB bomen aan de Jan Wissenslaan. foto: Peter den Ouden
Wethouder Ralph LAfleur met leerlingen bij een van de zojuist geplantte bomen. foto: Peter den Ouden