"De Volgerlanden maakt Ambacht compleet"

Onze nieuwste wijk, De Volgerlanden, is 20 jaar jong. De komende tijd laten we Ambachtse organisaties die er gevestigd zijn, aan het woord. Zoals de brandweer, Vollido en de Ark.

Maar Anine Wink is als eerst aan de beurt, want zij is de drijvende kracht achter het feest waarmee op zaterdag 21 september het 20-jarig bestaan van de wijk gevierd wordt.

Anine Wink over #DV20jaarAnine, wat is volgens jou het geheim van De Volgerlanden?

"Dit is een wijk waar allerlei verschillende mensen wonen", zegt Anine enthousiast. "En je ziet dat er goed nagedacht is over de indeling van de wijk. Er zijn diverse soorten woningen, voor ieder wat wils. De huizen zijn nieuw en mooi en er is veel ruimte. Dat spreekt mensen aan. Ja, ik denk dat dat de plus van De Volgerlanden is."

Wat betekent De Volgerlanden voor Hendrik-Ido-Ambacht?

"De Volgerlanden maakt Ambacht compleet", antwoordt Anine direct. "Dankzij De Volgerlanden kunnen mensen hun hele wooncarrière in Hendrik-Ido-Ambacht volgen. Voorzieningen zoals het zwembad, natuurgebieden en Cultureel Centrum Cascade zijn dichtbij en hier is een supercool park, kun je lekker wandelen door de wijk en genieten van de architectuur."

Wat is er voor Ambachters te doen op de feestdag?

"Die begint eigenlijk al een dag eerder", verklapt de organisator. "Want vrijdag draaien we twee populaire films in een openluchtbioscoop in het park. Zaterdag zijn veel bijzondere gebouwen open en ook hier, in het hart van De Volgerlanden, is van alles te doen en te beleven. Van sport en spel tot historische wandelingen met een gids en van livemuziek tot een springkussen… Echt heel veel. Weet je wat ik zo mooi vind? De energie die nu in de wijk loskomt. Dat zoveel mensen en organisaties zich inzetten voor dit feest, is al een succes op zich!"

Kijk voor informatie op www.devolgerlanden20jaar.nl.