Peter Hoogstraaten koninklijk onderscheiden

Vanmiddag werd Peter Hoogstraaten koninklijk onderscheiden om zijn jarenlange inzet voor Hendrik-Ido-Ambacht.

Voor zijn jarenlange inzet voor de inwoners van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Jan Heijkoop speldde de bijbehorende versierselen.

Peter Hoogstraaten beschikt over een groot netwerk. Zijn enorm plichtsbesef en zijn enthousiaste en sociale instelling kenmerken hem. Velen kennen Peter van zijn inzet voor:

Ambacht.net

Peter Hoogstraaten startte in 1998 met Ambacht.net een online platform om inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht te informeren over nieuws uit hun gemeente. Dit platform is door de jaren heen steeds groter geworden.

Theaterhuis Drechtsteden en Ambachtse muziekschool

Als bestuurslid en later voorzitter droeg Peter sinds 2005 tien jaar lang zijn steentje bij aan Theaterhuis Drechtsteden. Daarnaast was hij in de periode van 2012-2014 algemeen bestuurslid bij De Ambachtse Muziekschool. Peter zorgde er mede voor dat deze muziekschool een plek in ons dorp kreeg.

Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana

Als bestuurslid (secretaris) bij Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana speelt Peter Hoogstraten een hele grote rol. Sinds 2007 zet hij zich in voor de organisatie van Koningsdag in Hendrik-Ido-Ambacht.

Made-In-Ambacht

Sinds september 2018 is Peter als vrijwilliger actief bij Stichting Made-In-Ambacht (MIA). Hij verzint, organiseert, ondersteunt en begeleidt activiteiten en evenementen voor inwoners.

Peter Hoogstraaten koninklijk onderscheiden
Burgemeester Jan Heijkoop speldt het 'lintje' op het pak van Peter Hoogstraaten. foto: Cees van Meerten/FotoExpresie