Zorgen voor de mantelzorger

Wij stellen dit jaar nieuw beleid op om mantelzorgers te helpen. Dat doen we graag met mantelzorgers samen. Praat u mee?

Zorgen voor de mantelzorgerOp donderdagmiddag 31 januari gaan wij met inwoners in gesprek over ons nieuw mantelzorgbeleid. Onze vraag aan u is: wat zijn uw wensen en behoeften als mantelzorger? Hoe kan de gemeente u daar bij helpen? Ook zijn we benieuwd naar uw mening over onze ideeën voor het nieuwe mantelzorgbeleid.Uw reacties nemen we mee als inbreng voor het nieuwe beleid. In het tweede kwartaal van 2019 bespreekt de gemeenteraad het nieuwe mantelzorgbeleid.

Bent u mantelzorger?
Doet u veel voor een ander in uw omgeving? Boodschappen voor uw buren die al wat ouder zijn, mee met uw vader of moeder naar het ziekenhuis voor bezoek aan de dokter of kookt u regelmatig voor een zieke kennis? Als u structureel iemand op die manier ondersteunt, dan bent u 'mantelzorger'. Als mantelzorger maakt u het leven van een ander mooier. U besteedt een deel van uw vrije tijd, geeft praktische hulp en emotionele steun. Mantelzorgers zijn onmisbaar. We stellen dit jaar nieuw beleid op om mantelzorgers te helpen zorgen. Wilt u hierover meepraten? Wat zijn uw wensen en behoeften?

Komt u ook?
Wilt u bij de bijeenkomst op 31 januari zijn? U bent van harte welkom! Graag even vooraf aanmelden bij Alexander Neels, via e-mail ajf.neels@h-i-ambacht.nl of telefoon (078) 770 26 21. De bijeenkomst is donderdagmiddag 31 januari van 15.30 tot 17.00 uur in het gemeentehuis aan de Weteringsingel 1. Ook de persoon waar u als mantelzorger voor zorgt, is van harte welkom op deze bijeenkomst.