Alle huishoudens een oudpapier en -kartoncontainer

De meeste Ambachtse huishoudens gebruiken een Oudpapier en -kartoncontainer. Straks kan ieder huishouden zo'n container gebruiken. Daar zorgt de gemeente voor.

We bieden een gratis oudpapier en -kartoncontainer (OPK-container) aan ieder huishouden dat nog niet zo'n container heeft. Zo maken we het voor iedereen in Hendrik-Ido-Ambacht gemakkelijk om oud papier en karton te scheiden van ander afval.

Waarom een oudpapier en -kartoncontainer?

In Hendrik-Ido-Ambacht komt nog veel oudpapier en -karton tussen het restafval terecht. Dat is jammer, want oud papier en karton is de perfecte grondstof voor... papier en karton. Het opnieuw gebruiken van oud-papier en -karton gaat veel gemakkelijker als het apart ingezameld wordt in een oudpapier en- kartoncontainer, dan wanneer het bij het restafval wordt gedaan. Met een oudpapier en -kartoncontainer kan iedereen eenvoudig thuis oud papier en karton verzamelen. Zo maakt u Ambacht duurzamer en houdt u de afvalinzameling in Ambacht betaalbaar. Er is nóg een goede reden: een deel van de inkomsten uit oudpapier en -karton gaat naar lokale verenigingen.

oud papierWanneer krijgen we de containers?

Is er nog geen oudpapier en -kartoncontainer aan uw adres geleverd, dan krijgt u die in de week van 11 t/m 15 mei geleverd. U ontvangt hierover binnenkort een brief, kort voor de levering ontvangt u er nog een.

Ik wil geen oudpapier en -kartoncontainer, wat nu?

Heeft u al een oudpapier en -kartoncontainer, gebruikt u er straks een samen met buren of heeft u om een andere reden geen container voor oudpapier en -karton nodig, dan kunt u zich voor de container afmelden. Hoe u dat doet, leest u in de brief.