Ambacht werkt samen met Meld Misdaad Anoniem

Voortaan deelt M. anonieme signalen over fraude en criminaliteit met de gemeente. "We hebben de ogen en oren van Ambachters hard nodig", zegt burgemeester Heijkoop.

Burgemeester Jan Heijkoop en Karin Krijnen van Meld Misdaad Anoniem tekenden daarvoor vandaag een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee haar integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Jan Heijkoop: "Het opsporen en aanpakken van deze vorm van criminaliteit vind ik belangrijk. Dat doen wij samen met de politie en de inwoners. We hebben hun oren en ogen hierbij hard nodig."

Melder buiten beeld

M., zoals Meld Misdaad Anoniem ook wel genoemd wordt,  is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Berichten over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen worden gemeld bij M. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Karin Krijnen: “Het is altijd het best om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt en de melder buiten beeld blijft.”

Bereikbaar

M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden

Gemeente werkt samen met Meld Misdaad Anoniem
Karin Krijnen van Meld Misdaad Anoniem en burgemeester Jan Heijkoop tekenen de samenwerkingsovereenkomst. foto: Cees van Meerten/FotoExpressie.