Boek over Ambachtse oorlogsslachtoffers

Gisteren ontving burgemeester Jan Heijkoop het 1e exemplaar van "We zullen ze nooit vergeten - 67 oorlogsslachtoffers" uit handen van auteur Jan Vliegenthart.

Burgemeester Jan Heijkoop ontving gisteren het eerste exemplaar van het boek "We zullen ze nooit vergeten - 67 oorlogsslachtoffers Hendrik-Ido-Ambacht 1940-1945" uit handen van de schrijver, Jan Vliegenthart.

Jan Vliegenthart: "Ik heb de afgelopen 2,5 jaar m'n energie gestoken in een lijstje met oorlogsslachtoffers wat ik heb gekregen. Dat heb ik enigszins uitgebreid en geprobeerd om daar een mooi verhaal van te maken met de nodige informatie over 67 oorlogsslachtoffers die iets met Ambacht te maken hebben. Dat heeft geresulteerd in dit boek en het eerste exemplaar, dat zou ik graag aan u willen geven.”

Burgemeester Jan Heijkoop: “Ik wil je hiervoor ontzettend bedanken. Zelf, omdat ik het belangrijk vind, maar ook namens de burgers van Hendrik-Ido-Ambacht. En zeker namens families die mensen zijn kwijtgeraakt in de Tweede Wereldoorlog. Ik vind het ook belangrijk omdat dit boek - ik heb het concept mogen inzien - ons laat zien de waanzin van zo'n oorlog en ook vind ik het heel belangrijk dat de feiten duidelijk zijn verwoord. Veel zaken bleken namelijk op aannames te berusten. Die zijn een eigen leven gaan leiden en jij hebt dat rechtgezet. Ten slotte denk ik, dat ook voor de jeugd van Ambacht, dit prachtig en goed geschreven naslagwerk over de Tweede Wereldoorlog echt van belang is. Ik wil je daar ontzettend voor bedanken namens de Ambachtse gemeenschap: Dankjewel.”

Jan Vliegenthart: “Da's graag gedaan.”

***

Het boek is te koop bij Boeketcetera en via de auteur zelf: mosca1@hetnet.nl.