Burgemeester zoekt Junior Cyber Agents (8-12)

Burgemeester Jan Heijkoop vraagt Ambachters tussen 8 en 12 jaar Junior Cyber Agent te worden: Join Hackshield!

Vandaag begint Hendrik-Ido-Ambacht de campagne voor het regionaal HackShield-project. Daarmee laten we kinderen van 8 tot en met 12 jaar via een spelprogramma kennismaken met de online wereld. Burgemeester Jan Heijkoop: “Cybercriminaliteit is echt een probleem van deze tijd. HackShield maakt kinderen via hun platform digitaal weerbaar. Heel goed dat jongeren op jonge leeftijd leren bewust om te gaan met de gevaren van online criminaliteit. Wij ondersteunen dit initiatief van harte." 

Kom in actie!

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Daarom zijn we op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Tijdens het spelen van de game gaan de kinderen in fictief gesprek met hackers en experts om samen oplossingen te vinden voor problemen zoals cyberpesten, online privacy, digitale veiligheid en datalekken.

Weerbaar en bewust

Door aan HackShield mee te doen worden kinderen niet alleen weerbaarder, zij zorgen ook voor bewustwording bij hun naasten. Kinderen kunnen zo anderen op hun beurt ook helpen. Daarom vragen we hen om Cyber Agent in gemeente Hendrik-Ido-Ambacht te worden. Dat kan door HackShield online te spelen op www.joinhackshield.nl of door de app voor smartphone/tablet te downloaden. De beste Cyber Agents uit de gemeente worden aan het eind van de campagne (voorjaar 2021) officieel gehuldigd door de politie en de burgemeester.

Initiatief

VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam nam het initiatief voor HackShield Future Cyber Heroes. Naast Hendrik-Ido-Ambacht doen Brielle, Dordrecht, Gorinchem, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Krimpen aan den IJssel, Nissewaard, Rotterdam en Westvoorne mee.