Dag van de Mantelzorg 2020

Ook dit jaar zetten we mantelzorgers in de bloemen, maar dit jaar anders dan anders.

Mantelzorgers zetten zich dagelijks met hart en ziel in voor een geliefde, kind, ouder, familie, vriend, buren of kennis. Op de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg (10 november) zet de gemeente hen graag in de bloemen.

Wethouder Steven van Die (sociaal domein, onderwijs en sport) is blij met alle mantelzorgers. “Mantelzorgers hebben een belangrijke rol, ook in de Ambachtse samenleving. Als wethouder waardeer ik de onvermoeibare toewijding en inzet van onze mantelzorgers het hele jaar door en op de Dag van de Mantelzorg staan wij meer dan terecht extra stil bij hun onmisbaarheid. Mantelzorgers verdienen eigenlijk iedere dag onze uiterste waardering. Dank jullie wel.”

Bloemenbon

Deze onzekere coronatijd vraagt extra veel van mantelzorgers, een extra reden om onze waardering voor hen te laten blijken. Om de coronamaatregelen brengen vrijwilligers dit jaar geen boeketten naar de mnantelzorgers, maar krijgen de bijna 800 aangemelde mantelzorgers een bloemenbon per post, in te wisselen bij lokale bloemisten Bonne Fleur en De Sitter.

VVV Cadeaukaart

Behalve boeketten deelt de gemeente ieder jaar mantelzorgcomplimenten uit, in de vorm van een VVV Cadeaukaart ter waarde van € 100,-. Een inwoner en zijn/haar mantelzorger vragen dit compliment samen aan de gemeente. Dat kan tot 1 december. Meer informatie en de link naar het formulier vindt u via www.h-i-ambacht.nl/mantelzorghia.

De Dag van de Mantelzorg is een gezamenlijk initiatief van MEE Mantelzorg, De Blije Borgh Vrijwilligers en de gemeente.

Dag van de Mantelzorg 2020