Gratis hulp bij betalingsachterstanden

Heeft u betalingsachterstanden? Ga erover (gratis) in gesprek met Ali Kocak van het Sociaal Wijkteam. Hij helpt u graag met handige tips en goed advies.

Er kan iedereen iets in het leven gebeuren waardoor een betalingsachterstand of schuld ontstaat. Tijdens deze coronacrisis misschien wel meer dan ooit. Wat de oorzaak ook is: het is nooit fijn. Het zorgt vaak voor stress en onzekerheid.

Wacht niet te lang

Als gemeente willen we inwoners die geldzorgen hebben, helpen. Veel mensen wachten te lang voor ze hulp zoeken. Gemiddeld wacht een Nederlander met een betalingsachterstand of schulden 5 jaar voor hij aan de bel trekt. Boetes, aanmaningen en incassokosten kunnen zorgen dat het bedrag in die 5 jaar 10 keer zo hoog wordt.

Voor wie is de hulp bedoeld?

De hulp die de gemeente biedt, is bedoeld voor alle Ambachters die een betalingsachterstand hebben. Bijvoorbeeld bij het betalen van de zorgpremie. Wij willen u helpen uw geldzaken weer op orde te krijgen.

Wat voor hulp krijg ik?

U kunt een afspraak maken met Ali Kocak van het Sociaal Wijkteam. Hij luistert naar uw verhaal en onderzoekt samen met u uw financiële situatie. Hij geeft u tips, zoekt uit waar u recht op heeft en legt contact met andere organisaties, als u dat wilt. Door in gesprek met u te gaan kan hij een plan maken dat past bij uw situatie.

Afspraak maken?

Voor een gesprek met Ali Kocak kunt u een afspraak maken via: