Groen: ook op úw dak?

Doe mee aan de groendakactie van Groendakcoach en maak uw pand èn Ambacht nog groener!

Om Hendrik-Ido-Ambacht nog groener te maken, houden we met Groendakcoach een groendakactie. Woningeigenaren en bedrijven die meedoen aan de groepsaankoop maken kans op een gratis groendak. Ook kunnen zij gebruik maken van een subsidie van Waterschap Hollandse Delta.

Duurzaam dak

Een groendak is een duurzame en milieubewuste investering. Het is een plat dak bedekt met sedum. Deze planten beschermen het dak tegen zonlicht en hebben een waterbufferend vermogen waardoor de riolering minder wordt belast. Ook bevordert een groendak de biodiversiteit door het leefklimaat voor insecten te verbeteren.

Hoe gaat de groendakactie?

Bent u eigenaar van een (bedrijfs)pand, dan kunt u op de website groendakcoach.nl/gemeente-hi-ambacht een formulier vullen. Groendakcoach neemt dan contact op met u en stelt een aantal vragen over het dak van uw pand(en). Aan de hand van de informatie die u geeft, ontvangt u een voorlopige offerte. Bent u akkoord met de voorlopige offerte, dan wordt uw dak geïnspecteerd. Als uw dak geschikt blijkt te zijn voor een groendak, dan krijgt u de definitieve offerte. Bent u akkoord met de definitieve offerte, dan maakt Groendakcoach een afspraak met u om het groendak aan te leggen. De actie loopt tot zondag 12 oktober 2020.

Verloting en subsidie

Er zijn twee verlotingsmomenten waarbij in totaal drie groendaken te winnen zijn. In de week van 21 september wordt een groendak verloot onder de huiseigenaren die de voorlopige offerte accepteerden. In de week van 12 oktober worden twee groene daken verloot onder de mensen die de definitieve offerte accepteerden; één voor bedrijven en één voor bewoners.

Ook kunnen huiseigenaren gebruikmaken van een subsidie voor het aanleggen van een groendak via Waterschap Hollandse Delta , hiervoor geldt: op=op!

Aftrap

Als aftrap van de Groendakactie hielpen trainees van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht onlangs met het aanleggen van 85 m2 groendak.

 

Trainees gemeente helpen met aanleggen groen dak op gemeentehuis