Ruimere openingstijden Milieustraat

Milieustraat Noordpolder is van vrijdag 3 april tot en met 30 mei op vrijdag en zaterdag van 08.00 tot 17.30 uur open.

Milieustraat Noordpolder wordt gebruikt door inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Ridderkerk en Zwijndrecht. Die gemeenten willen inwoners stimuleren om grof afval te scheiden en naar de Milieustraat te brengen. Daarom hebben ze samen besloten om de openingstijden van de Milieustraat te verruimen.

Wat kan ik doen?

Thuis kunt u glas, papier, plastic, pak en blik, gft en restafval scheiden. Wat u overhoudt, noemen we grof afval. Bijvoorbeeld een kapotte strijkplank, versleten vloerbedekking, oude smartphone, kapotte apparaten of meubilair. Als u dit afval bij de Milieustraat inlevert, kunnen de grondstoffen erin opnieuw gebruikt worden. Zo draagt u bij aan een beter milieu.

Milieustraat Noordpolder

Wat gebeurt met het grof afval?

De producten en materialen die op het afvalbrengstation worden gescheiden, worden daarna zo veel mogelijk gebrukt om nieuwe producten te maken. Van een kapotte plastic tuinstoel kan weer een nieuwe plastic speelgoedauto gemaakt worden, van oud metaal een nieuwe fiets en een kapotte wasmachine een nieuwe oven. Kijk voor het en de openingstijden van milieustraat Noordpolder op hvcgroep.nl of in de HVC afval-app.