Proeven van gemeente als werkgever

Een mooi succes: ruim 60 mensen kwamen donderdag naar ons café Werken bij Ambacht om meer te weten te komen over traineeprogramma Op Maat en werken bij de gemeente.

Glaasje bubbels bij binnenkomst, statafels met hapjes, fotoprojectie en een opvallende loungebank, maar het bedrijfsrestaurant van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht puilde vooral uit met geïnteresseerden. “Ik kan wel een nieuwe uitdaging gebruiken en ben benieuwd wat de gemeente mij te bieden heeft”, zegt een man bij de informatietafel Communicatie. “Ik ben blij verrast”, stelt hij achteraf, “ik zie mezelf hier wel werken.”

Korte lijnen

Qua leeftijd is het een gemêleerd gezelschap dat van de uitnodiging van de gemeente gebruik heeft gemaakt. “Ik werk in het bedrijfsleven, maar zou best de overstap willen maken naar de overheid”, zegt een vrouw aan de informatietafel Bestuurlijk Domein. “Het voelt goed om hier te zijn.” Daarna volgt een rondleiding door het pand. “Wat mij vooral bevalt”, zegt een student, “is de korte lijnen op alle niveaus. Dat je met iedereen snel en direct kan overleggen.”

Café Werken bij Ambacht

Tientallen sollicitaties

Traineebegeleider Bradley van der Hoeven van de gemeente is blij verrast door de opkomst: “Ik vind het een daverend succes. En misschien het belangrijkste: het leverde ons inmiddels tientallen sollicitaties op en er komen nog dagelijks brieven binnen.”

Kijk voor meer informatie en/of direct solliciteren op www.h-i-ambacht. nl/traineeprogramma.