Ambacht doet mee aan de Nationale Klimaatweek

Door aandacht te besteden aan de Nationale Klimaatweek, die tussen 28 oktober tot en met 5 november plaatsvindt, hoopt de gemeente nóg meer burgers en organisaties te inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat.

“Tijdens de Nationale Klimaatweek zet Nederland duurzame initiatieven in het zonnetje. Daar doen wij als gemeente graag aan mee!”, vertelt wethouder duurzaamheid Ralph Lafleur. De klimaatcampagne van de Rijksoverheid luidt: iedereen doet wat. Hier op inspelend plaatst de gemeente op woensdag 27 oktober twee extra pagina’s over duurzaamheid in het gemeentenieuws met inspireren verhalen over een aantal inwoners en organisaties en hoe zij zich inzetten voor een milieuvriendelijkere samenleving.

Bingo

Naast de verhalen over wat anderen doen aan duurzaamheid, worden inwoners gestimuleerd om zelf ook stappen te ondernemen. Zo kunnen Ambachters tijdens de Klimaatweek meedoen aan een duurzame bingo die uit negen duurzame handelingen bestaat, waaronder een dagje zonder auto en de was doen op maximaal 30 graden. De bingokaart kan uit de duurzame pagina’s geknipt worden.

Tip: boekentafels in de bieb

Logo Duurzaam AmbachtSpeciaal voor de Nationale Klimaatweek maakt de bibliotheek in Cascade twee boekentafels met allerlei boeken over duurzaamheid, die tussen donderdag 21 oktober en vrijdag 5 november beschikbaar blijven. Er komt een tafel voor volwassenen en een tafel voor de jeugd. In twee vitrines is een mini-tentoonstelling met leuke voorbeelden om thuis aan de slag te gaan met duurzaamheid. Voor de eerste dertig inwoners die een boek van de boekentafels lenen, is er een duurzaam kleinigheidje beschikbaar.