Ambachtse Junior Cyber Agent bezoekt politiehond Bumper

Woensdag 23 juni was een bijzondere dag voor politiehond Bumper: hij kreeg de winnaars van HackShield op bezoek! Onder hen de Ambachtse Junior Cyber Agent Jaime.

Bumper kreeg bezoek van de beste Cyber Agents uit de regio Rotterdam, namelijk die uit Brielle, Dordrecht, Gorinchem, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Nissewaard, Krimpen aan den IJssel, Rotterdam en Westvoorne. De winnaars trainden zich in de afgelopen maanden tot Cyber Agent met het spel HackShield. Ze leerden hoe ze online cybercrime kunnen herkennen en voorkomen en hoe ze hun omgeving -en daarmee de gemeente- tegen cybercrime kunnen beschermen.

Meet Bumper

De politie en burgemeesters zijn heel blij met alle Cyber Agents en hebben onlangs de winnaars persoonlijk gefeliciteerd en bedankt voor hun inzet. Ze vinden het knap dat deze jongeren zich specialiseren en hun (groot)ouders, broers en zussen meenemen in de dingen die zij geleerd hebben. Burgemeester Jan Heijkoop: "Ik ben ervan overtuigd dat op een goede manier leren omgaan met online risico's heel waardevol is. Niet alleen voor henzelf, ook voor hun omgeving."  Als prijs kregen de winnaars een bijzondere meet & greet met politiehond Bumper. Ze zagen Bumper springen, een boef pakken èn ze mochten allemaal met Bumper op de foto.

Winnaars HackShield - Groepsfoto Bumper
Rechtsachter de Ambachtse winnaar Jaime staat Martijn Vroom, burgemeester van Krimpen aan den IJssel en portefeuillehouder cyber crime van VeiligheidsAlliantie Rotterdam: “Cybercriminaliteit wordt een steeds groter probleem. Daarom ben ik zo blij dat deze jonge kinderen zich nu al bewust zijn van online gevaren. Ik hoop dat nog meer kinderen dit leuk spel gaan spelen!”

Meer Junior Cyber Agents nodig!

We zoeken nog meer kinderen die Junior Cyber Agent willen worden, want hoe meer er zijn, hoe veiliger onze gemeente is! Dus: www.joinhackshield.nl. Speel je HackShield al? blijf dat dan doen, want het spel wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe quests en andere uitdagingen zodat alle Junior Cyber Agents blijven leren!