Eerste paal Waterbusplein

"Eindelijk kunnen we straks samenkomen aan de Noord”, zegt wethouder André Flach (Economie) na het slaan van de symbolische Eerste Paal van het Waterbusplein.

De eerste paal van het eerste bedrijfspand van het Waterbusplein zit in de grond! 

Op dit plein aan de Noordkade ontstaat een plek waar we samen kunnen werken, ontmoeten en ontspannen. Het plein is istraks dé verbinding tussen Hendrik-Ido-Ambacht, rivier de Noord en de regio. Wethouder Economie: André Flach, kijkt er naar uit: “Eindelijk kunnen we straks samenkomen aan de rivier!"

Ontmoeting

Projectontwikkelaars Stemar Projectontwikkeling en Getgripp bouwen twee bedrijfsverzamelgebouwen ana het Waterbusplein. Daarin komen maritieme bedrijven, een fitnesscentrum, vergaderruimtes en congreszalen èn horecagelegenheden. De kade blijft voor iedereen toegankelijk.

Rode loper

"Hier ligt straks de rode loper die je straks rechtstreeks naar het water brengt", zegt André. “Deze eerste paal is een belangrijke stap. Als het plein af is, kunnen we op een prachtige plek samen koffiedrinken of lunchen aan de Noord. Je kunt er wandelen of zitten en genieten van de levendigheid, zoals een monumentale scheepsloperskraan, een straatfontein en een trappartij naar de rivier, waardoor je die letterlijk kunt voelen. En natuurlijk is hier de halte van de Waterbus.”

Zo vlug mogelijk

Het ontwikkelen van het Waterbusplein aan de Noordkade is mogelijk dankzij de Regiodeal, een bijdrage van het Rijk van 22,5 miljoen euro voor regio Drechtsteden. Dat geeft aan dat de ontwikkeling hier vna belang zijn voor de hele regio. "We willen zo vlug mogelijk beginnen met bouwen. Daarom wordt het terrein nu bouwrijp gemaakt en wordt er geheid", zo geeft André de situatie weer.

Eerste paal Waterbusplein

Een feestelijke mijlpaal op het Waterbusplein! De eerste paal zit in de grond. Op de foto vanaf links: Joost Grootenhuis en Jeroen Plaisier (Getgripp), wethouder André Flach, Paul Vismans (ROM-D), Stefan van Wingerden en Mariëlle van Vliet – van Wingerden (Stemar groep).