Kijk eens extra naar elkaar om tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Eén op de 10 mensen voelt zich erg eenzaam. De Week van de Eenzaamheid van 30 september t/m 7 oktober is een moment om hierbij stil te staan.

U kunt ook deelnemen aan deze week door het bezoeken van één van de vele activiteiten in Ambacht. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Of door zelf als vrijwilliger actief worden en iets voor een ander betekenen. Maar ook met een klein gebaar kunt u veel betekenen voor een ander, bijvoorbeeld eens een praatje maken met die ene buur die alleen woont.

Wilt u in contact komen met anderen?

  • Voor mensen met dementie en hun mantelzorgers is er op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur de Inloopochtend GeheugenSteun bij Ontmoetingscentrum Wielstaete.
  • Hi5Ambacht organiseert ook tijdens de Week van de Eenzaamheid tal van activiteiten voor jong en oud. Op de website van Hi5Ambacht vindt u een overzicht.
  • In de app Ambacht Actief vindt nog veel meer activiteiten in ons dorp, waar u als deelnemer of vrijwilliger aan kunt deelnemen. Tijdens de Week van de Eenzaamheid én daarna. Lees meer over de app. Download de app via h-i-ambacht.nl/actief

WeekTegenEenzaamheid_logo