Laat u inspireren door buren met een duurzaam huis!

Veel mensen willen energie besparen in huis, maar waar begint u? Verhalen en tips van huiseigenaren met ervaring helpen bij het maken van een goed plan.

Duurzame Huizen Route

De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar inwoners terecht kunnen voor kennis en inspiratie rondom het verduurzamen van hun woning. Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht ondersteunt dit initiatief en zoekt huiseigenaren die hun ervaringen met o.a. isolatie, warmtepompen of zonnepanelen willen delen met buurtgenoten. Dit kan door een huis als voorbeeld aan te melden op het platform en de ervaringen met duurzame maatregelen te omschrijven. 

Duurzame verhalen 

Inwoners die zelf al ervaring opgedaan hebben met het toepassen van duurzame maatregelen zoals isolatie, zonnecollectoren of bijvoorbeeld een warmtepomp kunnen hun verhaal delen op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route. Deze verhalen kunnen andere Ambachters helpen die ook aan de slag wil gaan met duurzaam wonen.

Inspiratie opdoen

Naast de verhalen op de website, stellen honderden huiseigenaren elk najaar hun woning open voor bezoekers. Zo kunnen zij de duurzame maatregelen in de praktijk ervaren en vragen stellen aan de woningeigenaren. Dit jaar zal dit plaatsvinden op 30 oktober en 6 november. Ook kan men via de website altijd contact opnemen met één van de huiseigenaren om eens te bellen, of via de mail uw vragen te stellen.

Aanmelden

Deel uw kennis en ervaringen door uw woning aan te melden als voorbeeldwoning via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.

 

Duurzame Huizen Route