Nieuwe app Ambacht Actief zet activiteiten op de kaart

De app Ambacht Actief maakt het eenvoudig om vrijwilligerswerk én activiteiten op het gebied van zorg, welzijn, bewegen en vrije tijd te vinden.

De app bundelt al deze activiteiten op één plek. Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wil met de nieuwe app een overzicht bieden van het uitgebreide activiteitenaanbod in het dorp. Mensen die iets willen doen voor een ander vinden er organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers. De app is verkrijgbaar in de app stores van iPhone en Android toestellen.

Weer veilig op pad

“Met de app geven we antwoord op de vraag van aanbieders om hun activiteiten op de kaart te zetten. Er gebeurt zo ontzettend veel in Ambacht op het gebied van zorg, welzijn, recreatie en bewegen, maar een overzicht ontbrak tot nu toe”, vertelt wethouder Steven van Die. De afgelopen maanden heeft de gemeente aan de app gewerkt, in overleg met haar sociale partners. “Na de coronabeperkingen van de afgelopen tijd hebben veel mensen behoefte aan beweging, ontspanning, sociaal contact of het helpen aan een ander. Nu de maatregelen steeds soepeler worden, kunnen mensen via de nieuwe app zien waar ze veilig kunnen deelnemen aan activiteiten.”

Iets doen voor een ander

Ambacht Actief bevat ook een overzicht van organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers. Er zijn tal van vacatures die passen bij uiteenlopende interesses en mogelijkheden. Voor mensen maar weinig tijd hebben of zich juist voor langere tijd als vrijwilliger willen inzetten. Te denken valt aan het bieden van hulp, ondersteuning of een luisterend oor. Via de kaart is het eenvoudig om een vrijwilligersklus in de buurt te vinden.

Preventieplan De Kracht van Ambacht

De Ambacht Actief app is een van de activiteiten vanuit het preventieplan De Kracht van Ambacht. Met het preventieplan wil de gemeente samen met professionals en vrijwilligersorganisaties een netwerk opbouwen. Via een groot netwerk valt eerder op dat iemand steeds meer vergeet, dat iemand eenzaam is of dat iemand zich minder goed verzorgt. Hierbij is het belangrijk om elkaar te ontmoeten. De gemeente stelt voor maatschappelijke organisaties een stimuleringsbudget beschikbaar om vernieuwende en innoverende activiteiten te starten.

Download de app

Lees meer over de Ambacht Actief app op deze pagina.