Ook Ambacht Een tegen Eenzaamheid

Wethouder Van Die (Welzijn) ondertekende vandaag het actieprogramma ‘Eén Tegen Eenzaamheid’. Daarin staat hoe we eenzaamheid onder ouderen verder willen tegengaan.

De gemeente wil samen met een groot aantal partners eenzaamheid onder ouderen eerder opmerken èn doorbreken. 

“Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem”, zegt wethouder Steven van Die. “Als gemeente vinden we het belangrijk om de initiatieven van inwoners en organisaties te verbinden en te bundelen. Dat geeft extra energie en kracht. Een tegen Eenzaamheid past goed bij ons preventieplan de Kracht van Ambacht, want de bedoeling daarvan is dat iedereen in Ambacht zelfstandig en volwaardig mee kan doen aan de maatschappij."

Ambachtse initiatieven

Er zijn en worden al goede activiteiten georganiseerd in het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. Zo droeg de Ambachtse jeugd tijdens een Open Limonade ideeën aan om eenzaamheid onder ouderen te verminderen, haalt Hi5Ambacht ouderen uit de eenzaamheid door hen samen te laten sporten en te bewegen en staan acties tegen eenzaamheid nadrukkelijk op de agenda in het Lokaal Overleg ‘Ouderen en gezondheid’.

Wethouder Steven van Die: Een tegen Eenzaamheid

Een tegen Eenzaamheid

Ewout Bückmann, adviseur Aanpak Eenzaamheid gaat Hendrik-Ido-Ambacht verder helpen bij de aanpak van eenzaamheid onder Ambachtse ouderen. 'Een tegen eenzaamheid' is een initiatief van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer informatie vindt u op eentegeneenzaamheid.nl.