Studenten onderzoeken Antoniapolder en Sandelingen

Hoe duurzaam zijn onze bedrijventerreinen Sandelingen en Antoniapolder? Studenten van de opleiding Landscape and Environment Management van de Hogeschool Inholland deden daar onderzoek naar.

Afgelopen donderdag presenteerden zij verbeterpunten aan wethouder Duurzaamheid Ralph Lafleur en VAO-voorzitter Gert de Jong.

Verbeterpunten

De studenten gingen aan de slag met 18 thema's, waaronder energie, afval en aantrekkelijkheid voor ondernemers. Ieder thema kreeg een score op duurzaamheid. Op de meeste thema's scoren beide bedrijventerreinen voldoende tot ruim voldoende, namelijk hoger dan een 6. Uit het onderzoek blijkt op bedrijventerrein De Sandelingen hemelwaterafvoer, samenwerking en benutten van duurzame energie beter kan. Verbeterpunten voor bedrijventerrein Antoniapolder zijn samenwerking, groen en water en flexibiliteit en energie.

Verduurzamen

De studenten kregen de opdracht tot onderzoek van de gemeente en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. Wethouder Duurzaamheid Ralph Lafleur: “We werken hard aan het steeds duurzamer maken van Hendrik-Ido-Ambacht. Alle belangrijke stappen liggen vast in het Actieplan Duurzaamheid 2019-2022. Dit onderzoek past daar heel goed bij. Het helpt ons het duurzaamheidsprofiel van de twee bedrijventerreinen te verbeteren.”

Aan de slag

Hendrik-Ido-Ambacht wil graag aan de slag met de resultaten. Dat kan onder andere met het Ondernemersfonds, dat de gemeente, VAO en de Detailhandelsraad aan het opzetten zijn. Voorzitter Gert de Jong van de VAO: “Ook als bedrijfsleven kunnen we niet om duurzaamheidsmaatregelen heen. Veel maatregelen verdienen zich op termijn terug. We kunnen het ondernemersfonds prima inzetten om dit gezamenlijk op te gaan pakken.”

Begin juli vindt een bijeenkomst plaats over de exacte inhoud en ontwikkeling van het fonds. Wilt u hier meer over weten, zend dan een mail aan Team Economie: economie@h-i-ambacht.nl.