Winnaars woordkunstenwedstrijd bekend

Burgemeester Jan Heijkoop en diens collega Hein van der Loo van gemeente Zwijndrecht maakten woensdag de winnaars van de woordkunstenwedstrijd 2021 bekend.

Het is inmiddels een jarenlange traditie dat de 4/5 mei comités van Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht samen een woordkunstenwedstrijd uitschrijven rond het nationaal thema van Dordenherdenking. Dat was dit jaar 'Na 75 jaar vrijheid'. De burgemeesters lieten weten onder de indruk te zijn van kwaliteit van de inzendingen.

Onder de indruk

Burgemeester Jan Heijkoop: "Ik vind het een heel mooie traditie om jaarljks met zo'n wedstrijd de verdieping te zoeken rond 4/5 mei. Ook deze keer heeft dat weer geleid tot waardevolle inzendingen en ik vind het leuk, wanneer jullie dan aan zo'n gedicht beginnen, dat je je dan verdiept in oorlog of vrede en alles wat er eromheen is. Dat ga je dan op papier zetten. Daar zijn jullie in geslaagd en dat lijkt me best moeilijk." Zijn college, burgemeester Van der Loo van Zwijndrecht: "Jullie zijn woorden gaan geven aan vrijheid of aan niet-meer-vrij-zijn, oorlog, verdriet, vreugde... En ik was echt onder de indruk, net zoals meneer Heijkoop, echt onder de indruk van wat ik gelezen heb."

Voordrachten

De winnaars, Amber Vanlerberghe (3e), Monique van der Elst (2e) en Merel Janssen (1e) dragen hun gedicht ook voor ter gelegenheid van dodenherdenking, 4 mei. Merel doet dat in Zwijndrecht, Amber en Monique in Hendrik-Ido-Ambacht.

Net als het 4/5 mei comité Hendrik-Ido-Ambacht en dat van Zwijndrecht bedanken ook wij alle deelnemers voor hun inzending!