#opschoonmaart zoekt zwerfafvalhelden!

Helpt u mee Ambacht schoon te houden? Haal een afvalgrijper en ring-met-afval-zak aan de balie van het gemeentehuis en doe mee met #opschoonmaart!

U kunt ook gratis een PBD-zak meenemen om plastic, blik en drinkpakken te scheiden van de rest van het zwerfafval. Beide zakken kunnen op de normale manier weggegooid worden.

Door de coronamaatregelen kunnen we geen Opschoondag organiseren zoals we dat anders deden voor de Landelijke Opschoondag. Daarom dit jaar niet 1 opschoondag, maar een hele opschoonmaand: opschoonmaart! Met dit alternatief kunnen we samen -afzonderlijk van elkaar- toch bijdragen aan een opgeschoond Ambacht!

#opschoonmaart

Ruimt u zwerfafval? Plaats een foto daarvan dan op sociale media met hashtag #opschoonmaart, dan u maakt kans op een mooie prijs. Wethouder Ralph Lafleur, wethouder duurzaamheid, laat begin april weten welke foto hij het mooist vindt. “Heel fijn dat er zwerfafvalhelden zijn die af en toe helpen om onze woonplaats schoon te houden. De gemeente kan niet altijd en overal zijn; samen zorgen we voor een dorp dat schoon, groen en goed onderhouden is”, zegt de wethouder enthousiast.
 

#opschoonmaart 2021 gemeente Hendrik-Ido-Ambacht