Ambi Pack blijft

"Goed nieuws voor de werknemers èn voor de werkgelegenheid in de gemeente!"

Ambachts bedrijf Ambi Pack verhuist naar Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom. Gisteren sloten koper Ambachtezoom BV en verkoper gemeente Hendrik-Ido-Ambacht de overeenkomst voor een bedrijfskavel van van bijna 11.400 m² in het groen bedrijvenpark.

Ruim 100 mensen, vooral uit Zwijndrecht en Ambacht, werken bij het bedrijf dat nu nog gevestigd is op bedrijventerrein De Sandeling. Directeur Bjorn Hollegien: "Dankzij de verhuizing naar Ambachtsezoom kan Ambi Pack verder professionaliseren en groeien. We hebben nu zo'n 15 adressen op De Sandeling, straks alles onder één dak. Dat is veel efficiënter! Ook onze klanten waarderen dat we kiezen voor een circulair bedrijfspand."

Wethouder André Flach (Economie) is blij dat Ambi Pack behouden blijft voor Hendrik-Ido-Ambacht: "Goed nieuws voor de werknemers èn voor de werkgelegenheid in de gemeente."

Artist impression Ambi Pack op de Ambachtsezoom
Artist impression van Ambi Pack op de Ambachtsezoom

Mogelijkheden

Verpakkingsbedrijf Ambi Pack is in 1998 opgericht en biedt hoogwaardige oplossingen op het gebied van voedingssupplementen, medical devices, cosmetica en medicijnen. Op de kavel aan de Kringloopweg komen in totaal 5.210m2 bedrijfsruimte, 2.585m2 kantoorruimte en 140 parkeerplaatsen. De verwachting is dat het bedrijf eind 2023 verhuist naar zijn nieuwe vestiging. De dan leeggekomen locaties op De Sandeling bieden dan weer mogelijkheden voor andere ondernemers.

Ambachtsezoom

Ambachtsezoom is een circulair bedrijvenpark, met hoge eisen als het gaat om duurzaamheid, klimaatadaptatie en kwaliteit. Alle bouwmaterialen voor panden, straten en omgeving zijn 100% recycleerbaar. Dat betekent dat de materialen van goede kwaliteit zijn, een lange levensduur hebben en telkens opnieuw kunnen worden hergebruikt. Zo dragen we bij aan vermindering van stikstof (CO2). Elke kavel krijgt een materiaalpaspoort, waarin alle materialen en producten staan beschreven zodat ze in de toekomst hergebruikt kunnen worden.

Meer informatie: www.ambachtsezoom.nl.