Antoniapolder: samenscholingsverbod

Op Antoniapolder geldt een samenscholingsverbod op bepaalde momenten van de dag en in weekeinden. Dat heeft de burgemeester besloten in goed overleg met de politie.

Hoofdredenen hiervoor zijn de straatraces en overlast daarvan tegen te gaan. Het samenscholingsverbod betekent dat politie en handhaving kunnen optreden tegen groepen mensen die uit vier of meer personen bestaan en zich hinderlijk gedragen en is van kracht op het Bedrijventerrein Antoniapolder, op maandag tot en met vrijdag van 16.00 uur tot 7.00 uur en zaterdag en zondag de gehele dag en nacht.

Begrenzing

Het gebied waar het samenscholingsverbod van kracht is, wordt begrensd door de Crezéepolderweg, Havenkade, Veersedijk en de rivieren de Rietbaan en de Noord en beslaat de Crezéepolderweg, Havenkade, Veersedijk, Noordeinde, De Schenkel, Veerweg, Nijverheidsweg, Antoniuslaan, Teunis Stooplaan, Nieuwe Bosweg, Waterbusplein, Frankepad en Grotenoord.

Rust terug

Burgemeester Jan Heijkoop: "Antoniapolder is een bedrijventerrein waar het fijn en veilig ondernemen is en dat willen we zo houden. De laatste tijd kwamen veiligheid, leefbaarheid en rust in en om het gebied in het geding. De hoeveelheid zwerfafval en schade aan publieke eigendommen namen toe. De politie heeft eerder op verschillende manieren geprobeerd de overlast van samenscholingen te stoppen. Dat bleek helaas niet afdoende, daarom heb ik in goed overleg met politie en het Openbaar Ministerie besloten dit verbod in te stellen. Met dit verbod kunnen politie en handhaving eenvoudiger handhavend optreden zodat de veiligheid en rust terugkeren voor ondernemers en omwonenden." 
 
Het verbod geldt vooralsnog tot dinsdag 1 oktober 2022, maar kan verlengd worden.

Nijverheidsweg 2022
De Nijverheidsweg op Bedrijventerrein Antoniapolder. Het samenscholingsverbod op dat terrein moet bijdragen aan een schoon, heel en veilig klimaat waar het fijn ondernemen blijft.