Fietsen van Ambacht voor mensen uit Oekraïne

“Ik draag graag mijn steentje bij om deze mensen, die uit een noodsituatie komen, te helpen", zegt Jan Bosman, eigenaar van De Fietsen Van Ambacht.

Het Ambachts bedrijf De Fietsen Van Ambacht schonk gisteren 40 fietsen aan mensen uit Oekraïne die tijdelijk op het passagierschip aan het Citadelterrein verblijven.

Meer bewegingsruimte

Bosman kwam op het idee voor de schenking door de oproep waarin we samen met de VAO, Vereniging Ambachtse Ondernemers, aan ondernemers vroegen hulp te bieden aan de mensen uit Oekraïne. Bosman: "Ik zag die oproep en dacht hoe fijn het zou zijn om als De Fietsen Van Ambacht deze mensen te helpen mobieler te zijn. De fietsen geven hen iets meer bewegingsruimte. Even weg van het schip, een stukje fietsen om te ontspannen, hun tijdelijke omgeving te verkennen en de gedachten te verzetten. Of een boodschap doen in het dorp, want het schip ligt niet in de buurt van winkels. Ik vind het ook een fijn idee dat de kinderen aan boord na de vakantie met de fiets naar school kunnen, net als de andere kinderen uit Ambacht".

Waardering

Burgemeester Jan Heijkoop waardeert het royaal gebaar: "Een prima initiatief van de Fietsen van Ambacht. Hartelijk dank voor dit mooie gebaar!" 

De Fietsen Van Ambacht schenkt fietsen aan mensen uit Oekraïne

Op de foto vier jongeren uit Oekraïne bij de geschonken fietsen. Daarachter Jan Bosman (midden) en twee medewerkers van De Fietsen van Ambacht. Links en rechts locatiemanagers van het opvangschip: Karim Bendadda en Gerda Noordhoek - van Dijk.

AmbachtWerkt

Wie wil weten wat de mensen aan boord nog kunnen gebruiken, kan dat zien op de speciale site van de VAO: AmbachtWerkt.nl