Goed gebruik nieuwe vuilcontainers

De nieuwe Ambachtse vuilcontainers worden goed gebruikt, maar soms komt er verkeerd afval in terecht. De container raakt dan in storing: vervelend voor u(w buren).

De nieuwe containers hebben twee openingen om huishoudelijk restafval in te werpen. Een voor een zak met een inhoud van 30 liter. Wie zo'n zak in de container wil werpen, houdt de afvalpas eenmaal voor de juiste plaats. Heeft u een zak  met restafval met met een inhoud van 60 liter, houdt de pas dan tweemaal voor de juiste plaats.

De zak moet netjes in de inwerpopening liggen, dan kan die zonder problemen in de container vallen en ontstaat geen storing in het systeem. Fijn voor uzelf, uw buurt en onze mensen van de buitendienst.

Afvalwijzer

De meeste containers worden goed gebruikt, maar door onjuist gebruik raken containers soms verstopt waardoor u en uw buren geen afval in de containers kunnen werpen. Dat is natuurlijk vervelend. Het overgroot deel van de storingen in de afgelopen weken zijn veroorzaakt doordat verkeerd afval in de container werd geworpen.

Bijvoorbeeld dekbedden (= grof afval, dus naar Milieustraat Noordpolder), kartonnen dozen (=oud papier) en grote stukken piepschuim (= grof afval, dus naar Milieustraat Noordpolder). Twijfelt u welk afval restafval is? U kunt het eenvoudig controleren via de de Afvalwijzer van HVC Groep

 

Niet het juist afval in de vuilcontainerNiet het juist afval in de vuilcontainer 2

Onjuist afval in de containers leidt tot storingen en problemen. Onlangs troffen onze mannen van de buitendienst dit soort zaken toen zij de oorzaak van de containerstoringen zochten.