Reacties politieke partijen

De Ambachtse politieke partijen zijn gelukkig met het aanblijven van burgemeester Jan Heijkoop:

Burgemeester Jan Heijkoop kreeg gisterenavond namens de gemeenteraad een bos bloemen en een ferme handdruk van plaatsvervangend voorzitter Leo Platschorre. Reden is het aanblijven van de burgemeester als (waarnemend) burgemeester tot in het 4e kwartaal van volgend jaar. De gemeenteraad is daar gelukkig mee:

Leo Platschorre overhandigt bloemen aan burgemeester Jan Heijkoop
Plaatsvervangend voorzitter Leo Platschorre overhandigt bloemen aan burgemeester Jan Heijkoop, voorzitter van de gemeenteraad.

SGP-ChristenUnie: "Wij zijn blij dat de commissaris van de Koning heeft geluisterd naar ons advies om te kiezen voor continuïteit voor Ambacht en dat Jan Heijkoop positief heeft gereageerd op het verzoek van de commissaris. Daarmee blijft Jan Heijkoop nog een jaar het gezicht van Ambacht."

Gemeente Belangen: "Gemeente Belangen ziet voordelen in deze continuïteit. Jan Heijkoop is al diverse malen waarnemend burgemeester geweest, dus geen vreemde situatie voor hem. Wij hebben vertrouwen, dat hij dit laatste jaar met dezelfde energie afmaakt."

VVD: "De Ambachtse VVD is blij dat de heer Heijkoop zijn functie wil verlengen als waarnemend burgemeester. Dat biedt bestuurlijke stabiliteit waarmee hij de ruimte creëert om de procedure naar een nieuwe burgemeester rustig en zorgvuldig in te zetten.

CDA: "Het CDA is blij dat Jan Heijkoop nog een jaar aan wil blijven als burgemeester van ons mooie dorp zodat in alle rust gezocht kan worden naar een opvolger. Stabiliteit in bestuur en continuïteit zijn zeker in deze tijden van belang voor Ambacht en de regio. Daarbij geniet hij ons volle vertrouwen."

D66: "D66 ziet het komende jaar vol vertrouwen en met plezier tegemoet met de burgemeester Heijkoop in de rol van waarnemend burgemeester. En heeft er vertrouwen in dat de burgemeester het komend jaar met net zoveel inzet als voorgaande jaren zijn rol zal vervullen als waarnemend burgemeester."

PvdA: "Een logische stap op basis van continuïteit en vertrouwen. Blij dat de heer Heijkoop hierin meegaat."

Realistisch Ambacht: "Als we dan toch een waarnemend burgemeester krijgen, wie kan dat dan beter zijn dan onze eigen Jan Heijkoop? Betrokken, kundig en graag gezien. We zijn blij dat het niet iemand wordt die alleen 'op de winkel komt passen'. Succes komend jaar!"

Echt Voor Ambacht: "De fractie van EVA is tevreden met de waarneming van de heer Jan Heijkoop als burgemeester van onze gemeente. Het geeft vertrouwen in een stabiele bestuurlijke besluitvorming. Wij wensen Jan veel succes in zijn (oude) nieuwe functie."