Nieuwe gemeentesecretaris: Peter Kalkman

Vanaf 1 juni 2022 is Peter Kalkman gemeentesecretaris van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. "Ik wil graag samen met de organisatie bijdragen aan de Ambachtse samenleving."

Burgemeester Jan Heijkoop kijkt met vertrouwen uit naar de samenwerking: "Ik heb er alle vertrouwen in dat wij als college, organisatie en gemeenteraad op een prettige en constructieve manier met de heer Kalkman gaan samenwerken. Hij past goed bij onze organisatie en kan samen met de ambtenaren en het bestuur de organisatie verder ontwikkelen. Zo blijven wij samen bijdragen aan een Hendrik-Ido-Ambacht waarin het prettig wonen, werken en recreëren is."

Peter Kalkman nieuwe gemeentesecretaris

 

Achtergrond

Peter Kalkman werkt al enige tijd voor gemeente Goeree-Overflakkee, in de laatste vijf jaar als directeur. De jaren daarvoor als concerncontroller. Peter is bekend met de regio, woont in Barendrecht en heeft ervaring in zowel de publieke sector als het bedrijfsleven. “Ik heb de eerste kennismaking met Hendrik-Ido-Ambacht als zeer prettig ervaren en kijk uit naar de verdere samenwerking. Samen met de organisatie wil ik graag een bijdrage leveren aan de samenleving van Hendrik-Ido-Ambacht, zowel lokaal als in de regio".

Peter begint 1 juni aan zijn nieuwe baan en volgt interim-gemeentesecretaris Anne de Baat op. De Baat nam in oktober de ambtelijke leiding in Hendrik-Ido-Ambacht over van Dré Martens die in dezelfde functie in Drimmelen aan de slag ging.