Storm en hoog water geweken

Stormachtig weer de afgelopen dagen stuwde het rivierwater in onze regio op. Maandagavond werd de hoogste stand verwacht, +215 NAP.

Storm en hoog water geweken

Het water in de rivier zakt gelijdelijk aan en het stormachtig weer is voorbij. Daarom is gisterenmiddag het hoogwaterbestrijdingsplan ngetrokken en zijn de materialen zoals de brug op de Waterbushalte terug in de opslag.

Nogmaals dank aan alle mensen die in de afgelopen dagen hulp boden in het tegengaan van letesel en schade.

Gepubliceerd woensdag 23 februari 11.3.0 uur

***

Hoog water, maatregelen

Het stormachtig weer is nog niet voorbij en veroorzaakt hoge waterstanden in de rivieren in onze regio. Naar verwachting van Rijkswaterstaat wordt de hoogste waterstand vanavond om 21.00 uur 2.15 meter boven NAP. Bij een stand hoger dan 2 meter boven NAP komt rivierwater te staan op laaggelegen terreinen aan de Noord. U kunt de huidige en verwachte meterstanden volgen via bit.ly/rwshia20.

We waarschuwen Ambachters die daar wonen en ondernemers die daar gevestigd zijn, ook per brief om hun maatregelen te nemen. Op de Waterbushalte leggen we een loopplank, zodat reizigers droog het land op en af kunnen.

Plaatsen loopplank bij Waterbushalte, 2020
Ook in 2020 werd een loopbrug geplaatst op de steiger van de waterbushalte.

Gepubliceerd maandag 21 februari 09.00 uur

***

Burgemeester Jan Heijkoop: "bedankt!" 

Vanochtend bedankte burgemester Jan Heijkoop via Twitter iedereen die zich tijdens de storm inzette om Ambacht veilig te houden:

"Storm  Eunice is gaan liggen,maar niet ongemerkt aan ons voorbij gegaan .Ik hoop dat u de storm schadevrij hebt doorstaan. Ik wil iedereen bedanken die zich heeft ingezet om Ambacht veilig te houden. Zoals de brandweer, Rijsdijk ,GKB, AmbachtVeilig en onze eigen medewerkers."

Burgemeester dankt voor inzet tijdens en na storm Eunice

Gepubliceerd zaterdag 19 februari 14.00 uur

***

Blijf binnen, bel alleen 112 bij levensbedreigende situaties

Zojuist is een NL-Alert verzonden in verband met het noodweer. In het bericht wordt gewaarschuwd binnen te blijven en alleen in levensbedreigende situaties 112 te bellen.

NL-Alert 202202

 

Gepubliceerd vrijdag 18 februari 17.30 uur

 

***

Harde wind, hoog water

De storm veroorzaakt ook hogere waterstanden in de rivieren rond Ambacht. Laaggelegen buitendijks gebied aan de Noord kan onderlopen bij een waterstand boven de 2 meter. De kans bestaat dat die stand bereikt wordt. Ons advies aan bewoners en ondernemers daar: neem veilig uw voorzorgsmaatregelen.

20220218 Hoog Water

Hierbij vragen we om alleen het noodnummer 112 te bellen, wanneer sprake is van een noodsituatie. Problemen in de buitenruimte zijn welkom via www.fixi.nl.

Stormschade - wie bel ik 2022

 

Weten wat de gemeente doet bij hoog water en w\at u zlef kunt doen? Lees dan het interview uit 2020 met een van onze veiligheidsadviseurs.

 

Gepubliceerd vrijdag 18 februari 2022 16.00 uur