Voucher valt in goede aarde

Cadeautje van de gemeente: de coronavoucher. Een bon ter waarde van €25,- voor alle Ambachtse huishoudens, te besteden bij deelnemende Ambachtse ondernemers en organisaties.

We peilden een aantal reacties in winkelcentrum De Schoof. Wim Heijndijk moet lachen wanneer hij de vraag hoort of hij de coronavoucher heeft ontvangen. “Jazeker, en mijn vrouw heeft ‘m uitgegeven. Bij Livera. Vanwege een ziekenhuisbezoek had ze een nieuwe duster nodig. Ik vind dit een geslaagde actie en dat hoor ik om me heen ook terug.” Ook Marloes Tjon-A-Loi is enthousiast: “Echt superattent en ik heb mijn beide dochters er heel blij mee gemaakt. Met mijn coronavoucher en die van oma en opa gingen ze naar de Jewelstore. Best een aardig bedrag om uit te geven.”

Mooi gebaar

Even graven in zijn geheugen: Michel Miener weet niet direct wat de coronavoucher is. Maar dan herinnert hij het zich toch: “Die ligt op de zaak. Mooi gebaar voor ondernemers die het zwaar hebben gehad. Ik ben zelf ook zelfstandig ondernemer en heb geluk gehad, maar sommige ondernemers hadden het zwaar. Ik moet de voucher nog uitgeven, maar dat komt wel goed.” Dochter Joanna wiebelt ongeduldig om hem heen: “We gaan naar het zwembad en ze wil geen tijd verliezen, haha.”

Voedselbank

Even verderop komt een man aangereden in een scootmobiel. Hij heeft de voucher zelf niet gezien: “Maar ik keek net naar die man en zijn dochter. Ze glunderden van die voucher en daar geniet ik dan weer van.” Een vrouw wil ook wat kwijt: “Ik heb de voucher aan de voedselbank gegeven.”

Coronavoucher, hebt u 'm al uitgegeven?

Hebt u de coronavoucher al uitgegeven? U vindt de deelnemende organisaties op www.coronavoucherambacht.nl