"Vriendelijkheid is onze basis"

Al jaar en dag wijzen vrijwilligers van Stichting Verkeersregelaarshia met een vriendelijk woord mensen de weg. Ook aanstaande Zomerparkdag, 27 augustus.

Zomerparkdag: Feest in Ambacht!

Maar stel: je wil zaterdag 27 augustus op bezoek bij je moeder in het centrum van Ambacht. En je rijdt tegen een wegversperring aan... Gelukkig zijn er dan verkeersregelaars die je op weg helpen. Met een vriendelijk woord.

Vriendelijk

De vrijwilligers van Stichting Verkeersregelaars Hendrik-Ido-Ambacht weten wat hen te doen staat tijdens de Zomerparkdag op zaterdag 27 augustus. Hun belangrijke taak begint al om 7.00 en eindigt om 18.30 uur. “Een lange en intensieve dag”, zegt vrijwilliger en stichtingssecretaris Liesbeth van Beuzekom, die zelf ook in actie is tijdens de Zomerparkdag. “We leggen steeds vriendelijk uit dat er een groot feest in de gemeente is. En ook vertellen we hoe iemand op de plaats van bestemming komt. Over het algemeen accepteren mensen de omleiding wel. Heel soms niet en reageert iemand agressief, dan blijven we vriendelijk. Meestal trekt zo iemand wel bij.”

Blije, gezellige mensen

Stichting Verkeersregelaars Hendrik-Ido-Ambacht bestaat volledig uit vrijwilligers en regelt het verkeer rond evenementen in Ambacht. Dus bijvoorbeeld ook op Koningsdag en tijdens de Inner Circle Run. Liesbeth: “We putten uit een pool van ongeveer 30 vrijwilligers. Per evenement bepalen we wie waar staat. Maar vaak doen we meer, zo helpen we op de Zomerparkdag bijvoorbeeld ook bij het verdelen van de kramen op de markt en het veilig kunnen oversteken naar het Louwersplein. Het is hartstikke leuk werk, want je ontmoet veel blije, gezellige mensen.”

Verkeersregelaars: in een fijn team goed werk doen
Verkeersregelaars: in een fijn team goed werk doen.

Een keer meedraaien in een fijn team verkeersregelaars? U bent van harte welkom. Zend een mail aan secretaris@verkeersregelaarhia.nl of kijk op verkeersregelaarhia.nl.