Wip een tegel en ontvang een plant

Tegels eruit, planten erin. De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en Intratuin maken dat heel eenvoudig met een aantrekkelijke actie.

Want wanneer u tussen vrijdag 1 april en zaterdag 14 mei maximaal vijf tegels inlevert bij Intratuin aan de Langeweg 21, krijgt u per tegel een coupon. Bij inlevering van die coupon én bij een minimale besteding van €10,- ontvangt u een gratis plant. Doet u ook mee?

Waarom deze actie?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Met hittestress en wateroverlast tot gevolg. Tegels houden verkoeling tegen en laten geen water door. Dat regenwater kan het riool overbelasten of uw kelder inlopen. De oplossing hiervoor is: meer groen.

NK Tegelwippen

Daarom doet Ambacht mee aan het NK Tegelwippen, waarin onze gemeente het tot 31 oktober 2022 opneemt tegen twee andere Drechtsteden-gemeenten: Alblasserdam en Dordrecht. De gemeente die aan het eind landelijk de meeste tegels per 1000 inwoners wipt, wint de ‘Gouden tegel’. Tijdens de vorige editie van het NK Tegelwippen zijn meer dan 1,6 miljoen tegels gewipt. Vergeet vooral niet om het aantal door u gewipte tegels door te geven op www.nktegelwippen.nl, want elke tegel telt mee!

Meer informatie

De gemeente organiseert tot eind oktober verschillende acties om inwoners te helpen met tegelwippen. Klik hier voor meer informatie over de Intratuinactie en andere tegelwipacties. Voor meer informatie over het NK Tegelwippen gaat u naar www.nktegelwippen.nl.

Intratuin tegelactie