Zo houdt ook u het verkeer veilig!

"Ik zie de rijdende auto's, dus mij gebeurt niets", denken veel (jonge) fietsers. Fout! Vanuit een auto is het beeld heel anders dan vanaf de fiets.

Zeker als het donker en regenachtig is, zijn fietsers moeilijk te zien. Gelukkig is daar een oplossing voor: fietsverlichting!

Wie duidelijk wit licht voor en rood licht achter op de fiets voert, is veel beter zichtbaar in het verkeer. En voorkomt ongelukken. Op populaire fietsroutes hebben we met krijtverf tekeningen gemaakt die de passanten er nog eens aan herinneren dat goede verlichting belangrijk is.

Maak contact

Ook belangrijk in het verkeer: rekening houden met elkaar. Vind even oogcontact met een naderende bestuurder of wandelaar. En controleer even of u inderdaad voorrang krijgt, ook als u daar recht op denkt te hebben.

Verkeersveiligheidactie rond scholen De Volgerlanden
Wethouder Verkeer Jauharina Oelfke-ten Seldam wijst op het belang van veilig verkeer. Foto's: Cees van Meerten/FotoExpressie 

Extra aandacht voor veiligheid rond scholen

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer, maar moeten zich daar natuurlijk ook veilig in kunnen bewegen en voelen. Daarom houden we regelmatig samen met Ambachtse scholen, wijkagenten en handhavers verkeersveiligheidsacties. Onlangs deden we dat in De Volgerlanden. Wethouder Verkeer Jauharina Oelfke-ten Seldam sprak er met schoolkinderen over het belang van veilig verkeer. Ook ging ze met hen de straat op om verkeersdeelnemers de juiste weg te wijzen.

Meer informatie over de actie Zet Je Licht Aan vindt u op de website van de ANWB.