Zwijndrecht en Ambacht ronden samenwerking De Volgerlanden af

Nu de 5.000e woning in De Volgerlanden in zicht is, is De Volgerlanden zo goed als af. Daarom ronden we de samenwerking met gemeente Zwijndrecht hierin af.

Begin jaren '90 ontstond de samenwerking om samen een hoogwaardige woonwijk te bouwen en zo te voldoen aan de grote vraag naar nieuwe woningen in de Drechtsteden. De samenwerking was ook van financiële aard: de financiële last en risico's van grondexploitatie kunnen beter door twee dan door een gemeente gedragen worden.

Trots

De verantwoordelijke wethouders André Flach en Jos Huizinga zijn trots op de wijk en de grote inzet van beide gemeenten om dit intensief en grootschalig project te voltooien.

Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht ronden samenwerking De Volgerlanden af
Onder toezined oog van verantwoordelijke wethouder Jos Huizinga en André Flach beëindigen burgemeesters Jan Heijkoop en Hein van der Loo met een handdruk de samenwerking tussen gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht in het bouwen van en aan De Volgerlanden.

Groot project

Wethouder André Flach: "Dit is een officieel moment, waar we na deze jarenlange samenwerking, graag samen op terug willen blikken. Het is een grote Rijksopgave die op de grens van twee gemeente plaatsvond. Het is goed dat wij hier de samenwerking voor hebben gezocht. In de afgelopen twintig jaar is met de bouw van De Volgerlanden een grote bijdrage geleverd aan de behoefte aan nieuwe woningen in onze gemeenten en de regio. Het is een heel prettige wijk om te wonen en te verblijven. De meeste nieuwbouwwoningen zijn duurzaam en waar mogelijk, energiezuinig of -neutraal gebouwd. En naast voorzieningen als winkels, basisscholen, gezondheidszorg en de hospice, is er ook voldoende ruimte voor groen, recreatie en ontspanning."

Eind jaren '90: bouwbord met als partners Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht
Een bouwbord voor De Volgerlanden, eind jaren '90.

Gezamenlijk doel

Wethouder Jos Huizinga: "De toenmalige bestuurders zijn deze samenwerking vol enthousiasme aan gegaan. Ze vonden het belangrijk om een grote bijdrage te leveren aan de groeiende behoefte aan woningen in de regio. Daar zaten financiële risico's aan, maar we zijn er samen goed uit gekomen. We hebben ook altijd ons gezamenlijke doel voor ogen gehouden: voldoende woningen en voorzieningen voor onze inwoners. Ook bij toekomstige projecten, zoals de ontwikkeling van de Noordoevers, blijft het belangrijk om samen te werken. Samen komen we verder!"

 

Informatie over De Volgerlanden vindt u op www.devolgerlanden.nl.