weblog van burgemeester Jan Heijkoop

"Het verheugt me dat steeds meer Ambachters veilig met vuurwerk omgaan", schrijft burgemeester Jan Heijkoop in zijn nieuwste weblog:

Jan Heijkoop, burgemeester Beste Ambachters,

Een veilig Ambacht: daar streven we met elkaar naar. Ook als het gaat om het afsteken van vuurwerk staat veiligheid voorop. Het verheugt me dat steeds meer Ambachters veilig met vuurwerk omgaan. Door bijvoorbeeld buiten een vuurwerkbril te dragen wanneer vuurwerk in de buurt afgestoken wordt, tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Óverlast van vuurwerk vind ik een kwalijke zaak. Overlast veroorzaakt op zijn minst schrik bij mens en dier. Daarbij denk ik extra aan (Oekraïense) vluchtelingen bij wie harde knallen nare herinneringen kunnen oproepen aan oorlog in hun land.

We treden stevig op tegen veroorzakers van overlast, maar het doet mij veel plezier te constateren dat veel Ambachters, met name jongeren, dit jaar gehoor geven aan de oproep in de weken voor de jaarwisseling geen (zwaar) vuurwerk af te steken. Ik vind het een bijzonder mooie ontwikkeling dat steeds meer Ambachters zich daar aan houden. Zo houden we met elkaar Ambacht veilig.

Dat in Ambacht fors minder vuurwerkoverlast is, komt ook door de inzet van professionals. Zo gaan we dus met elkaar, ook als het gaat om het (veilig) afsteken van vuurwerk, de goede kant op. Als burgemeester geeft me dat veel voldoening.

Ik wens u alvast een veilig oud en nieuw en een goede en gezonde start van 2023.

Jan Heijkoop,
burgemeester