Burgemeester opent 'Veteranenperkje'

Voor het gemeentehuis vindt u sinds vandaag het Ambachts Witte Anjerperkje. Burgemeester Jan Heijkoop opende het vandaag officieel.

De gemeenteraad had om een Witte Anjerperkje gevraagd, waarna de gemeente samen met het Veteranencomité Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, het 4&5 mei comité Hendrik-Ido-Ambacht en het Historisch Genootschap HIA zocht naar een geschikte locatie. Die werd voor het gemeentehuis gevonden: op deze centrale en neutrale plaats bloeien nu witte anjers. De witte anjer is het Nederlands symbool voor waardering en erkenning voor veteranen.

Burgemeester Jan Heijkoop opent Witte Anjer Perkje met voorzitter Veteranencomit√© John KluterBurgemeester Jan Heijkoop opent Witte Anjer Perkje met John Kluter, voorzitter Veteranencomité Zwijndrecht - Hendrik-Ido-Ambacht

Goed gekozen

Burgemeester Jan Heijkoop: "In Libanon, voormalig Joegoslavië, of waar dan ook… Met dit perkje toont Hendrik-Ido-Ambacht zijn waardering voor de wereldwijde inzet van Nederlandse militairen die soms maanden van huis waren om te werken aan vrede en veiligheid. Het is goed om op z'n tijd stil te staan bij de offers die zij brachten en ik vind deze plek, voor het gemeentehuis, dan ook bijzonder mooi gekozen."