Energiecoach Wout Vrolijk

Om de week vindt u Energiecoach Wout Vrolijk op vrijdagochtend in de Huiskamer van de Wijk Banckertplein, maar hij adviseert mensen ook graag thuis. Een interview:

Update 30 maart 2023: U vindt de Energiecoaches vanaf 25 april 2023 iedere dinsdag tussen 14.00 en 15.00 uur in de bibloitheek, in Cascade, hoge Kade 50. De coaches helpen u graag aan informatie om uw woning te verduurzamen en zo energiezuiniger te maken.

***

Energiecoach Wout Vrolijk heeft een missie:
"Aarde iets beter doorgeven dan we die in handen kregen"

Ruim 40 jaar werkte Wout Vrolijk voor Shell in allerlei technische beroepen: "Na mijn pensionering zocht ik iets waarmee ik mensen in en om Ambacht kan helpen. Dat vond ik als Energiecoach. De combinatie van techniek en hulp bieden, dat leek me wel wat. Na een korte leerzame cursus en enkele dagen stage werd ik Energiecoach. Kan ik iedereen aanraden. Je maakt heel gemakkelijk echt verschil."

Veel te bereiken

Er is veel behoefte aan tips en trucs om energie- en warmtelekken tegen te gaan, merkt Wout, die eens in de twee weken spreekuur houdt in de Huiskamer van de Wijk aan het Banckertplein: "Huurders kijken vaak afwachtend naar hun woningcorporatie, maar kunnen zelf met goedkope oplossingen zoals tochtstrips al veel bereiken."

Isoleren, ventileren

Duurdere investeringen als warmtepompen en zelf energie opwekken zijn pas zinvol als isolatie en ventilatie op orde zijn: "Daarmee ga je warmteverlies tegen en zorg je voor frisse lucht. Die is beter en dus zuiniger te verwarmen dan vochtige. En veel beter voor de gezondheid." Wout toont nog iets opvallends: "Kijk, met een warmtecamera zie je dat vaak het vensterglas niet het grootste lek is, maar het venster zelf."

Huisbezoek

De meeste adviesvragen komen van huiseigenaren, legt Wout uit. "Die willen bijvoorbeeld energieverlies beperken, hun wooncomfort verhogen, verbouwen, of bijdragen aan een betere wereld. Een huisbezoek duurt een uurtje. Na dat onderzoek maken we een rapport waarmee de huiseigenaar aan de slag kan. We kunnen daarbij ondersteunen, ook door te wijzen op regelingen en subsidies. Kortom: De Energiecoaches helpen u graag uw woning te verbeteren!"

Meer informatie vindt u op drechtsestromen.net

Energiecoach Wout Vrolijk

Energiecoach Wout Vrolijk denkt graag met u mee over het energiezuiniger maken van uw woning. Bij u thuis en vanuit Huiskamer van de Wijk Banckertplein.

Energiecoach Wout Vrolijk in Huiskamer van de Wijk Banckertplein:

Vrijdag 3 februari 10.00 - 12.00 uur
Vrijdag 17 februari 10.00 - 12.00 uur
Vrijdag 3 maart 10.00 - 12.00 uur
Vrijdag 17 maart 10.00 - 12.00 uur
Vrijdag 31 maart 10.00 - 12.00 uur