Energiehulp nu ook in Ambacht

Ambachters kunnen sinds deze week hulp krijgen van Energiehulp. Die biedt hulp in het tegengaan van energieverlies. Met bijvoorbeeld tochtstips, LED-lampen en radiatorfolie.

Energiehulp biedt gratis hulp aan mensen die zelf te weinig of geen geld hebben om verlies van energie en/of warmte tegen te gaan.

Hoe?

De Energiehulp komt bij u thuis en geeft u advies over besparen in uw woning. Ook plaatst de Energiehulp kleine energiebesparende maatregelen, zoals tochtstrips, ledlampen, waterbesparende douchekop en radiatorfolie. Via energiehulp.nl kunt u vragen om een huisbezoek van een energiehulp.

"Goed voor onze inwoners"

Berend Potjer, gedeputeerde Energie van Zuid-Holland, bezocht Hendrik-Ido-Ambacht gisteren om samen met wethouder Ralph Lafleur feestelijk stil te staan bij de start van Energiehulp in Ambacht. Ze spraken met een enthousiaste Ambachter waar onlangs enkele energiebesparende materialen zijn geplaatst. Ook gingen wethouder en gedeputeerde in gesprek met een energiecoach van Drechtse Stromen en woningcorporatie Rhiant. Zij spraken over de aanpak van de energietransitie op de lange termijn en de verbinding met andere initiatieven die mensen helpen bij energiebesparing.

Wethouder Lafleur: "Ik ben heel blij met deze brede samenwerking en de totstandkoming van Energiehulp. Een waardevolle en laagdrempelige aanvulling op bestaande hulpmaatregelen die goed aansluit bij de behoefte van onze inwoners. We hopen die zo een helpende hand te bieden wanneer zij tegen problemen aanlopen door hoge energiekosten".

Energiehulp Hendrik-Ido-Ambacht

Populair

Het idee voor Energiehulp ontstond vorig jaar in Dordrecht, waar het een groot succes bleek. Daar zijn al meer dan duizend woningen bezocht, is ongeveer 1535 m2 radiatorfolie geplakt en zijn 3.150 lampen vervangen. Op basis van dit succes gaf provincie Zuid-Holland opdracht gegeven om Energiehulp uit te breiden. Naast Dordrecht is Energiehulp nu actief in Papendrecht, Schiedam, Leiderdorp en dus ook Hendrik-Ido-Ambacht. Andere gemeenten haken binnenkort aan, is de verwachting.

Meer hulp

Om te voorkomen dat Ambachters in de kou zitten door gestegen energiekosten, bieden we op verschillende manieren met onze partners hulp. Energiehulp biedt hulp aan mensen met een laag inkomen, de Energiecoaches helpen iedereen met advies over grotere maatregelen zoals isolatieglas en vloerisolatie. Meer informatie over hoe u energie- en warmteverlies kunt voorkomen, vindt u ook op regionaalenergieloket.nl.