Erepenning voor Jan Heijkoop

Tijdens de bijzondere raadsvergadering ter gelegenheid van zijn afscheid als burgemeester ontving Jan Heijkoop dinsdagmiddag de Gemeentelijke Erepenning.

De heer Heijkoop kreeg deze bijzondere onderscheiding, omdat het gemeentebestuur hem zeer erkentelijk is voor zijn inzet als burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht. Locoburgemeester Ralph Lafleur overhandigde de penning.

Flinke stap verder

Lafleur: "Jan is enorm betrokken bij wat hij doet en zet zich er voor in om zaken zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zijn ruim 10 jarig burgemeesterschap van Hendrik-Ido-Ambacht en zijn extra jaar als waarnemend burgemeester van onze gemeente zijn van onschatbare waarde.

Via het openen van deuren in zijn groot netwerk, zijn inzet voor de regio en zijn grote betrokkenheid bij de Ambachtse samenleving: De vrijwillige brandweer, het Ambachtse verenigingsleven, totstandkoming van het bezoekerspunt Sophiapolder, huwelijksjubilea… Voor en achter de schermen was Jan dag-in-dag-uit bezig met het voor elkaar krijgen van het beste voor Ambacht.

Zo was Jan ruim 11 jaar het boegbeeld van onze gemeente, een rol die hij met veel enthousiasme vervulde. Hij heeft binnen en buiten Ambacht verbindingen gelegd, waar we als gemeenschap nog lange tijd veel plezier van zullen hebben. Jan heeft Ambacht een flinke stap verder gebracht."

Erepenning Jan Heijkoop - foto Cees van Meerten-FotoExpressie
Locoburgemeester Ralph Lafleur prikt de draagspeld behorend bij de Gemeentelijke Erepenning op de revers van Jan Heijkoop. foto: Cees van Meerten/FotoExpressie

Burgemeesterschap

Jan Heijkoop werd tot burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht geïnstalleerd op woensdag 22 februari 2012 en bekleedde die functie tot 1 december 2022. Sindsdien was hij waarnemend burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht. Donderdag 23 november wordt zijn opvolger, Patrick van der Giessen, geïnstalleerd.

Erepenning

De Gemeentelijke Erepenning wordt uitgereikt aan personen die zich voor Hendrik-Ido-Ambacht in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt. Bij de Erepenning horen ook een draagspeldje en een oorkonde.