Gemakkelijker geld voor comfortabelere en zuinigere woning

Nieuw: duurzaamheidslening. Voor wie zijn woning zuiniger en comfortabeler wil maken, maar daar zelf niet voldoende geld voor heeft.

Met de duurzaamheidslening kunnen Ambachters hun woning energiezuiniger maken en zo de kosten verlagen en het wooncomfort verhogen.

Voor wie?

De lening is bedoeld voor Ambachtse huishoudens met een bestaande koop- of huurwoning en een gezamenlijk inkomen boven € 45.014,- en voor Vve's (Verenigingen van Eigenaren). Particulieren kunnen tussen de €2.500,- en € 25.000,- lenen, VvE’s tussen de €10.000,- en €25.000,- per wooneenheid, met een maximum van €350.000,-.

Voorbeelden

U kunt met de lening uw woning op meerdere manieren aanpakken. Denk aan isoleren of het plaatsen van een warmtepomp, zonnepanelen en een groen dak.

Hoe gaat dat?

Als u een lening aanvraagt, toetst de gemeente vooraf of u recht heeft op de lening. Is dat zo, dan neemt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) de aanvraag in behandeling. De SVn regelt ook de administratie van de lening. 

Ook Ralph Lafleur is blij met de duurzaamheidslening
Wethouder Ralph Lafleur wijst Ambachters graag op de mogelijkheid een duurzaamheidslening af te sluiten.

Goed voor huis, milieu en portemonnee

Wethouder duurzaamheid Ralph Lafleur is blij met de duurzaamheidslening. “We helpen als gemeente graag onze inwoners met aantrekkelijke duurzaamheidsacties en -adviezen. Deze duurzaamheidslening tegen een minimale rente maakt het voor een nog grotere groep inwoners mogelijk om hun woning comfortabeler, energiezuiniger en milieuvriendelijker te maken. Dankzij de lage rente zijn de maatregelen ook vlug terugverdiend.”

Meer informatie

Meer informatie over de duurzaamheidslening vindt u op h-i-ambacht.nl/duurzaamheidslening.