Groene paal voor 100% duurzame CityHub op Ambachtsezoom

Iedere dag vertrekken 12.000 pakketjes naar adressen in Ambacht, Ridderkerk, Alblasserdam en Zwijndrecht vanuit het nieuw circulair DHL-pand op Ambachtsezoom.

Dat wil zeggen, als de bouw voorspoedig verloopt. De nieuwe DHL CityHub moet in de zomer van 2024 in gebruik worden genomen. Gisteren sloeg wethouder André Flach de Groene Paal voor het circulair pand, dat straks voldoet aan alle wensen die we als gemeente voorschrijven aan bedrijven die zich willen vestigen op ons Circulair Bedrijvenpark Ambachtsezoom.

Onder de indruk

Wethouder Economie André Flach feliciteerde Hugo de Ridder van DHL: "Ik ben onder de indruk van de manier waarop dit bedrijf haar duurzaamheidsstrategie zonder concessies doorvoert in de bedrijfsvoering. Het hele wagenpark van DHL is hier straks elektrisch. Deze vestiging is een mooie aanwinst voor Ambachtsezoom en past volledig bij de doelstellingen die we hier nastreven." Ook Hugo de Ridder is heel tevreden: Met de bouw van deze CityHub hebben we hier een meer dan uitstekende uitvalsbasis in deze voor ons belangrijke regio. Die we volgend jaar nog duurzamer kunnen beleveren.”

Wethouder Economie André Flach feliciteert Hugo de Ridder van DHL met het slaan van de "groene paal".
Wethouder Economie André Flach feliciteert Hugo de Ridder van DHL met het slaan van de "groene paal".

Duurzaam

De nieuwe vestiging van DHL biedt plaats aan ruim 120 werknemers. Het gebouw wordt voorzien van zonnepanelen. Andere duurzame pluspunten worden behaald door de korte afstanden, de slimme routes, efficiëne belading en het elektirisch wagenpark. Vanuit deze hub worden ook de DHL-servicepunten en pakketautomaten bediend. Als mensen zelf pakketten halen of brengen naar deze automaten, is de dienstverlening van DHL nog duurzamer. Zeker wanneer ze dat lopend of fietsend doen.

Meer informatie over Ambachtsezoom vindt u op Ambachtsezoom.nl.