Herstel oude grafmonumenten

We gaan een aantal van de oudste grafmonumenten op begraafplaats Waalhof herstellen. Als eerst die langs de dodenherdenkingsroute, tot het najaar ook andere.

Het werk vindt plaats op het oudste deel van de begraafplaats; vanaf de ingang aan de Graaf Willemlaan gezien aan de linkerkant. Bij een aantal graven wordt extra grind gelegd. Ook worden kettinkjes vervangen of weggehaald en opsluitbanden gerepareerd, vervangen of rechtgezet. 

Planning

De aannemer herstelt eerst de graven langs de looproute tijdens dodenherdenking Daarna is de aannemer tot en met de zomer op verschillende momenten op de begraafplaats aan het werk. 

Grafmonument op Waalhof, toe aan herstel
Grafmonument op Waalhof, toe aan herstel

Reparaties door steenhouwer

Na de zomer onderzoekt de gemeente welke grafstenen door een steenhouwer hersteld moeten worden. Daarna geeft de gemeente een steenhouwer opdracht tot reparatie. Het is nu nog niet duidelijk wanneer deze werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.

Meer informatie

Bent u rechthebbende (betrokkene) van een graf op het oude deel van begraafplaats Waalhof of hebt u vragen over het werk? Dan kunt u bellen met Xenia Frerichs via 14 078.