Kids Beweegroute Sandelingen geopend!

Vandaag, Nationale Buitenspeeldag, is de Kids Beweegroute in Sandelingen-Ambacht officieel geopend door de 4 kinderen die meehielpen met het ontwerpen van de borden.

Op de 1,5 kilometer lange route kunnen kinderen tien leuke en leerzame opdrachten doen. Bewegen, leren, plezier en buiten-zijn staan centraal.

De route

De opdrachten op de 1,5 kilometer lange route worden gedaan door middel van een dobbelsteen. Het aantal gegooide ogen bepaalt de opdracht. Vijf keer springen als een kikker, acht keer zwaaien met de armen als een vlinder, in polonaise naar de volgende opdracht... De opdrachtborden leren de kinderen ook nog wat nieuws over de dieren die in de omgeving wonen. Dobbelstenen zijn verkrijgbaar bij het Jeugdspeelpark of kunt u zelf meenemen. Natuurlijk kunt u ook een dobbelsteen-app op de telefoon installeren. Twintig leerlingen van De Meander en De Bron maakten de prachtige tekeningen op de borden.

Buiten spelen is gezond

We vinden als gemeente belangrijk dat zoveel mogelijk Ambachters gezond kunnen leven en zich gezond kunnen ontwikkelen. Met plezier bewegen moet voor iedereen mogelijk zijn, van jong tot oud. Wethouder Jauharina Oelfke: "Naast dat bewegen gezond is, is de route buiten in de natuur en bevatten de opdrachtborden leerzame informatie over de omgeving. Ik vind dat een waardevolle combinatie."

Kids Beweegroute geopend! - foto Richard van Hoek

Partners

De route is ontwikkeld door Kidsbeweegroute en kwam mede tot stand door IKC De Meander, SOL De Bron, Hi5Ambacht en GGD ZHZ. Ook Jeugdspeelpark, Frelu stal, lokaal Sportakkoord, Sportservice Zuid-Holland, Staatsbosbeheer en Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde (NRIJ) droegen hun steentje bij.